Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malacvariációk téliesen

Malacvariációk téliesen
Malacvariációk téliesen
190 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós malachasaalja, szaftos mangalicakarajjal, füstös sárgaborsó főzelékkel, beluga lencse roppanós zöldségekkel és lilakáposzta habbal.

hozzávalók / 6 adag

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben kacsa testhájat kisütöm zsiradékká majd babérlevéllel, rozmaringággal, sóval, borssal bedörzsölöm a malachasaalját és a kilencven fokos, gyöngyöző abalébe teszem és két órán át sütöm.
  2. A mangalica karajt az inaktól és hártyáktól megtisztítom, két centis szeleteket vágok belőle, tálalás előtt sütöm ki frissen, felhevített serpenyőben kérget sütök hozzá, és a kilencven fokos sütőben tíz percig huzatom (szép szaftos marad és rózsaszín lesz a közepe).
  3. Klasszikus sárgaborsó főzelék készítését fel lehet dobni egy kis füstölt csülök lével és egy kis pirított speck sonka kockával.
  4. A beluga lencsét megmosom, zöldség alaplébe felteszem főni, de ropogósra hagyom, hogy ne följön szét. A fehér-, és a sárgarépát francia kockára vágom és sós vízbe roppanósra blansírozom. A lencsét a zöldségekkel összekeverem, vajjal fényesítem, friss petrezselyemmel színesítem.
  5. A lilakáposztát lepirítom a hagymával vajon, barna cukorral karamellizálom, vörösborral, vízzel felöntöm és húsz percig forralom, majd leturmixolom, tejszínnel és vajjal dúsítom, finom szitán áttöröm,  „ISI” típusú habszifonba töltöm és tálaláskor kis csészébe fújom.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 086
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csonkagergo
Csonka Gergő / csonkagergo Thu, 2010-04-08 09:48

Szia Eszter!
Sajnos már nincs az étlapon ez az étel mert a tavaszi étlapunk fut.
De sok más finomság kóstolható a tavasz jegyében a Mandulában!
Gergő

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-03-09 11:00

Szia Gergö!
Most találtam csak meg ezt a receptet. Nehéz szavakat találni rá...Zseni.
Jó lenne egyszer a Te készítésedben megkóstolni.
Van erre lehetöség, tekintettel a "Mandulára"?
Üdv:
Eszter

3816
süldő malac 50 dkg
kacsa testháj 2 kg
babérlevél 3 db
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica hús 40 dkg
olívaolaj 0.5 dl
felesborsó 30 dkg
mangalica sonka 5 dkg
alaplé 5 dl
lencse 20 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
csillagánizs 2 db
vaj 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
vöröskáposzta 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
vaj 1.5 ek
barna cukor 10 dkg
vörösbor 2 dl
habtejszín 2 dl