Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raguleves másképpen tálalva

Raguleves másképpen tálalva
Raguleves másképpen tálalva
110 perc / előkészület: 50 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárás. Leves és grill. A pikáns ragulevest nem szereti mindenki, így azt találtam ki, hogy a babér és a pici citromhéj kivételével a forró leveshez tálalom fel az ehhez szükséges egyéb hozzávalókat, hogy ki-ki ízlése szerint fűszerezze, ízesítse a maga adagját. Az ötlet bejött, és hozzájárult a jó hangulathoz.:)

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Így most készítettem el a levest először, különben a "hagyományos módon" főztem egy jó párszor (borjúhússal is) életemben. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerinti formákra vékonyan felvágjuk. A hagyma külső héját eltávolítjuk, meghagyván az alatta lévő barna héjat. A paprikát kettévágjuk, kicsumázzuk. (A szintén felaprított gombát a petrezselyem durvára vágott felével, 1 ek vajon pici sóval-borssal megpirítottam - így aromásabb.)
  2. A vegyes csirkeaprólékot egy nagyobb lábasban annyi vízben, hogy ellepje, habzásig felforraljuk. Pár percig forraljuk, majd ezt a lét leöntjük. Ezután felöntjük 6 személyre számolt vízzel, hozzáadjuk a paprikát, a hagymát (ízlés szerint 1 gerezd felszeletelt fokhagymát), a babérlevelet, a zöldséges ételízesítőt, sót, borsot és a citromhéjat.
  3. Amikor a csirkeaprólék már majdnem készre puhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és lassú tűzön, csak gyöngyöztetve készre főzzük.
  4. A tálaláshoz felsoroltakat, és a petrezselyem másik, apróra vágott felét, kis kannácskákban, tálkákban adjuk fel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeraguleves, raguleves csirkeaprólékból, csirkeraguleves választható fűszerezéssel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
csirkeaprólék 60 dkg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
csiperkegomba 10 dkg
gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
citromhéj 1 kk
tv paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
vaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 2.5 l
tárkony 0 ízlés szerint
citrom 1 db
tejföl 2 dl
főzőtejszín 2 dl
sherry 1 dl