r
Nosalty Logó

Raguleves másképpen tálalva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Raguleves másképpen tálalva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 441 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2622 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 45 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    6780 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 441 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5707 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    945 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1657 micro
  • α-karotin
    15821 micro
  • β-karotin
    40678 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    6443 micro
Összesen 2622 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerinti formákra vékonyan felvágjuk. A hagyma külső héját eltávolítjuk, meghagyván az alatta lévő barna héjat. A paprikát kettévágjuk, kicsumázzuk. (A szintén felaprított gombáta petrezselyem durvára vágott felével,1 ek vajon pici sóval-borssal megpirítottam - így aromásabb.)
  2. A vegyes csirkeaprólékot egy nagyobb lábasban annyi vízben, hogy ellepje, habzásigfelforraljuk. Pár percig forraljuk, majd ezt a lét leöntjük. Ezután felöntjük 6 személyre számolt vízzel, hozzáadjuk a paprikát, a hagymát (ízlés szerint 1 gerezd felszeletelt fokhagymát), a babérlevelet, a zöldséges ételízesítőt, sót, borsot és a citromhéjat.
  3. Amikor a csirkeaprólék már majdnem készre puhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és lassú tűzön, csak gyöngyöztetve készre főzzük.
  4. A tálaláshoz felsoroltakat, és a petrezselyem másik, apróra vágott felét,kis kannácskákban, tálkákban adjuk fel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3200
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Ajánló

Így most készítettem el a levest először, különben a "hagyományos módon" főztem egy jó párszor (borjúhússal is) életemben. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raguleves másképpen tálalva
Marti48 317 recept

Vendégvárás. Leves és grill. A pikáns ragulevest nem szereti mindenki, így azt találtam ki, hogy a babér és a pici citromhéj kivételével a forró leveshez tálalom fel az ehhez szükséges egyéb hozzávalókat, hogy ki-ki ízlése szerint fűszerezze, ízesítse a maga adagját. Az ötlet bejött, és hozzájárult a jó hangulathoz.:)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek