r
Nosalty Logó

Citromos-tárkonyos sertésraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Magdolna
Citromos-tárkonyos sertésraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2186 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 366 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11045.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    7704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    7630 micro
  • β-karotin
    19228 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4749 micro
Összesen 2186 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, feldaraboljuk kisebb kockákra. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 2 ek. forró olajban üvegesre pároljuk. Beleforgatjuk a húst, és addig keverjük folyamatosan, amíg megfehéredik. Megszórjuk pirospaprikával és borssal. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk 1 tk sóval, és forrástól számítva, időnként megkeverve közepes lángon, fedő alatt 25-30 percig főzzük.
  2. Amíg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát vékony karikákra vágjuk. A zellert és a karalábét egészben hagyjuk. A zöldbabot (ha nem üveges vagy mirelit) néhány cm-es darabokra vágjuk. A citromot vékonyan felkarikázzuk.
  3. Miután a hús főtt 25-30 percig, hozzáadjuk a zöldségeket (ha üveges babot vettünk, annak a levét is hozzátehetjük). Felöntjük vízzel, megsózzuk, petrezselyemmel és tárkonnyal fűszerezzük. Beletesszük a citromkarikákat.
  4. Újraforrástól számítva további kb. 25-30 percig főzzük lefedve lassú tűzön, időnként megkavarva. Ha a víz túlságosan lefőtt, pótoljuk. Amikor a zöldség megpuhult, apró levestésztát (pl. eperlevél) teszünk bele. Néhány percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. Közben egy kis merőkanál levet kiveszünk belőle, összekeverjük a tejföllel, amit a végén beleöntünk a levesbe, és ezzel még pár percig forraljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4029
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 20.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Savanykás íze miatt nyáron is jólesik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos-tárkonyos sertésraguleves
Magdolna 4 recept

Nagyon szeretem a savanykás ízű raguleveseket, és elhatároztam, hogy végre én is főzök egyszer. Megnéztem több receptet is, aztán összeraktam a sajátomat. Bár eddig még soha nem csináltam kétszer ugyanúgy, nagyjából ez a kiindulási alap.

Hozzászólások

Padmee

Kedves Magdolna! "Beleforgatjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával és borssal, és addig keverjük folyamatosan, amíg megfehéredik." Gondolom, hogy fordítva írta! El?ször fehéredésig forgatjuk a húst az üvegesre párolt hagymán, és csak utána szórjuk meg pirospaprikával és borssal. Vagy Ön a pirospaprikával bevont húsról látja, mikor fehéredik? (Elnézést, én csak 53 éve f?zök lehet, hogy rosszul csináltam eddig) Üdvözlettel

Magdolna

Kedves Padmee! Ebben igaza van, tényleg fordítva írtam. Pedig alaposan átnéztem a receptet, miel?tt beküldtem. Az az igazság, hogy el?ször elfelejtettem beleírni a borsot és a pirospaprikát, aztán úgy t?nik, rossz helyre szúrtam be. Így jár az, akinek kés? este marad csak ideje recepteket írogatni. :-( Máris kijavítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek