r
Nosalty Logó

Tárkonyos-gombás pulykaraguleves

Tomatotree
Tárkonyos-gombás pulykaraguleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

341
Kalória
20.6g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
200.8g
Víz
85.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    3720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    803.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1558 micro
  • β-karotin
    3978 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 1360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A pulykahúst az inaktól és hártyáktól megtisztítva felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd kevés étolajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük és lassú tűzön pároljuk.
  2. Megtisztítás után a zöldségeket felkarikázzuk, ill. kockákra vágjuk, és ha a húst már félpuhára főztük, azokat is hozzáadjuk a maradék csontlével (vagy egy liter vízzel és 2 leveskockával) együtt. Puhulásig közepes tűzön főzzük.
  3. A tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt, hozzámerünk egy pár kanállal a forró levesből, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Tárkonyecettel, vagy ennek híján bármilyen ecettel (én ehhez használtam már körteecetet is pl.). Ha kell, a többi fűszerrel is utánaízesítjük.
  4. Jó forrón tálaljuk, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 60 p

Szeretjük a tartalmas, sűrű, laktató leveseket. Önállóan is megállják a helyüket ebédre, főleg ha palacsinta, fánk, vagy egyéb édesség kíséri őket. A maradék pedig remek test-és lélekmelengető vacsora egy hideg estén.

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek