r
Nosalty Logó

Pastitsio - Görög darált húsos makaróni

Glaser
Pastitsio - Görög darált húsos makaróni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

586
Kalória
39g
Fehérje
24.6g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
224.3g
Víz
178.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 1759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    863 micro
  • β-karotin
    2261 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2392 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4673.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    672.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    2589 micro
  • β-karotin
    6784 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7176 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 1759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A darált húsos mártáshoz:

  1. A darálthús-mártáshoz: A hagymát, fokhagymát és sárgarépát meghámozzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a répát durvára reszeljük. A paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, a darált húst hozzáadjuk, és morzsásra pirítjuk. A répát és a fokhagymát hozzáadjuk, és további 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, és főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, a paradicsomot hozzáadjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, fahéjrudat, szegfűborsot és oregánót. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül további 5 percig főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. A petrezselymet a mártáshoz kavarjuk. A babérlevelet és a fahéjrudat kihalásszuk a mártásból.
  3. A makarónit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd elkeverjük a makarónival.
  4. A besamelmártáshoz: A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 perc alatt bársonyosan sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parmezánt, felolvasztjuk benne, majd hozzákeverjük a tojássárgát is. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Egy merőkanálnyit a besamelmártásból a darált húsos mártáshoz kavarunk.
  6. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A makaróni felét elrendezzük a tűzállótálba, enyhén lenyomkodjuk, megszórjuk a parmezán felével, rásimítjuk a darált húsos mártást, elrendezzük rajta a maradék makarónit, rásimítjuk a besamelmártást, és megszórjuk a maradék parmezánnal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, kb. 15 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A görög konyha egyik klasszikusa.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek