Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pastitsio - Görög darált húsos makaróni

Pastitsio - Görög darált húsos makaróni
Pastitsio - Görög darált húsos makaróni
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A görög konyha egyik klasszikusa.

hozzávalók / 3 adag

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darálthús-mártáshoz: A hagymát, fokhagymát és sárgarépát meghámozzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a répát durvára reszeljük. A paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, a darált húst hozzáadjuk, és morzsásra pirítjuk. A répát és a fokhagymát hozzáadjuk, és további 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, és főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, a paradicsomot hozzáadjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, fahéjrudat, szegfűborsot és oregánót. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül további 5 percig főzzük, míg az egész folyadék elpárolog. A petrezselymet a mártáshoz kavarjuk. A babérlevelet és a fahéjrudat kihalásszuk a mártásból.
  3. A makarónit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd elkeverjük a makarónival.
  4. A besamelmártáshoz: A vajat egy edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 5 perc alatt bársonyosan sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parmezánt, felolvasztjuk benne, majd hozzákeverjük a tojássárgát is. A mártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Egy merőkanálnyit a besamelmártásból a darált húsos mártáshoz kavarunk.
  6. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A makaróni felét elrendezzük a tűzállótálba, enyhén lenyomkodjuk, megszórjuk a parmezán felével, rásimítjuk a darált húsos mártást, elrendezzük rajta a maradék makarónit, rásimítjuk a besamelmártást, és megszórjuk a maradék parmezánnal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, kb. 15 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 392
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztafelfújt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

958
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
darált marhahús 150 g
darált sertéshús 150 g
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vörösbor 100 ml
sűrített paradicsom 1 ek
víz 50 ml
paradicsom 1 közepes db
babérlevél 1 db
fahéjrúd 0.25 db
szegfűbors 1 csipet
oregánó 1 tk
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
vaj 2.5 ek
finomliszt 2.5 ek
tej 400 ml
parmezán sajt 50 g
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
makaróni 300 g
tojásfehérje 1 db
parmezán sajt 25 g
vaj 0.5 tk