r
Nosalty Logó

Gombás, húsos rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gombás, húsos rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    2188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk és meghintjük a fűszersóval. A gombát szintén kis darabokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután belekeverjük a gombát. Sózzuk, és jól összesütjük.
  3. A penne tésztát sós vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.
  4. Egy méretes tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat. Sózzuk, majd eldolgozzuk benne az étkezési keményítőt. Ebbe az öntetbe belekeverjük a még meleg kifőtt tésztát és a gombás-húsos ragut.
  5. Egy méretes tepsibe vagy jénai tálba tesszük az öntetes tésztát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Ha aranyszínű a teteje, kivesszük, és langyosra hűtve tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16605
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás, húsos rakott penne
Lizinka_ 599 recept

Ízletes tésztás étel, amit ajánlok kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!