Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas rakott tészta besamel mártásban

Tonhalas rakott tészta besamel mártásban
Tonhalas rakott tészta besamel mártásban
70 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvem boltba menni bevásárolni, és sokat a tűzhely mellett állni, viszont a hagyományos főtt tésztát már kicsit unom, így összeszedtem amit itthon találtam, és ez lett belőle!

 

hozzávalók / 3 adag

A tonhalas tésztához

A mártáshoz

ajánlat

Igazából bármilyen hozzávalóval variálható, ami éppen otthon van, vagy amihez kedvünk van!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tűzálló tálba (lehetőleg olyant válasszunk, aminek van fedele), amiben sütni fogjuk, beleöntjük a tésztát (szárazon, főtlen állapotában). A tonhalat olajostól hozzáadjuk, mehet rá a kukorica, a fűszerek és az összenyomott fokhagyma is. A paradicsomlevet is ráöntjük.
  2. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
  3. A mártáshoz a margarint felolvasztjuk, a liszttel rántást készítünk, majd apránként hozzáadjuk a szójatejet és csomómentesre keverjük. Az egészet ráöntjük a tésztára, összekeverjük, és mehet a sütőbe. (Én a ketchupot és némi tejet még menet közben adtam hozzá, mert a úgy tűnt, hogy a tészta felitta az összes folyadékot, vagy a liszt volt több, mint kellett volna. Így jó szaftos, mártásos lett a végére, de szerintem így volt tökéletes!)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott tészta tonhallal, besamell mártásos-tonhalas rakott tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annam
annam / annam Tue, 2014-06-10 19:53

nagyobb adagot készítettem, így nem járta át a tésztát a "szaft", az alja leégett. legközelebb nem rakottan próbálom, hanem teljesen összeforgatom a paradicsomos tonhallal a tésztát és/vagy előfőzöm azt. az ízvilága tökéletes, szóval muszáj lesz kikísérletezni az elkészítést. (annyit változtattam még, hogy kapribogyó tettem olíva helyett.)

tina73
Tina73 / tina73 Wed, 2011-12-21 13:23

Ma készítettem el,nekem elnyerte a tetszésem, finom volt. Annyit változtattam rajta, hogy 2 dobot tonhalat tettem bele,és valóban több folyadék kell hozzá.

944
fusilli tészta 25 dkg
tonhalkonzerv 160 g
olajbogyó 25 db
csemegekukorica 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 1 dl
ketchup 2 ek
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
szójatej 7 dl