Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

No vega curry

No vega curry
No vega curry
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a keleti fűszeres ételeket.

Az indiai konyha viszont nem valami bizalomgerjesztő, a TV-ből nézve.

Az összetevőket ismerve, megpróbáltam saját elképzelésem szerint elkészíteni a zöldség curry-t , és más alkalommal hússal is kiegészítettem.

Mindkét változat a családom nagy kedvencévé vált.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott marha- vagy sertéshúst 2-2,5 liternyi hideg vízben feltesszük főni. Befűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, csillagánizzsal, szerecsendióval, fahéjjal és majorannával.
  2. A gyömbért megtisztítva, 2-3 darabban hozzátesszük. Ha szárított erős paprikával operálunk, mehet bele a főzőlébe. A húst puhára főzzük.
  3. Közben a zöldségeket megpucoljuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  4. Ha a hús már puha, a zöldségeket hozzáadjuk, a zöldfűszer csomókat mellé "suvasztjuk". Ami kimarad egyelőre, a póréhagyma és a csöves zöldpaprika és a fokhagyma, valamint a curry por.
  5. Mikor a zöldségek már annyira megpuhultak, hogy még "ressek", de már nem kemények (már nem bírja ki a villa nyomását), levesszük a tűzről. Leszűrjük, mint egy húslevest, és különválasztjuk a húst és a zöldségeket. Az "egyéb" fűszermaradékokat eltávolítjuk (fahéj, csillagánizs, gyömbér).
  6. Wokban vagy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk. A fokhagymát apróra vágva az olajra dobjuk, utánaküldjük az összedarabolt chilipaprikát. Keverünk rajta 3-at, és rátesszük a főtt húst.
  7. Nagy lángon felpirítjuk, közben hozzáadjuk a durvára vágott (kb. 5 mm széles) póréhagymát.
  8. Jól összeforgatjuk, majd hozzá adjuk a főtt (csak ress!) zöldségeket is. Továbbra is nagy lángon átforgatjuk, míg nem látszik a zöldségeken a hőkezelés (szárad, pirul).
  9. Közben egy kis tálban a 2 cs (2 ek) curry port, a keményítőt, a főzőtejszínnel felöntve, simára keverjük.
  10. A curry-s keveréket a no vega tartalomra öntjük, a wokban 4-5-ször lapáttal átkeverjük.
  11. Forrón tálaljuk, ha van zöldhagyma, apró karikákra vágva, a tányérokon, meghintjük vele az ételt.
  12. A visszamaradt, leszűrt főzőlé csigatésztával befőzve, isteni húsleves! Garantált high quality!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 103
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos-zöldséges curry, curry-s zöldségragu hússal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-12-29 13:37

Kedves Robág Etnel !
Mi is nagyon szeretjük ezt a fajta " mindent bele " kajákat,
(ugye nem sértés? ) amit lehet Vok-ban, nyáron meg
tárcsán készíteni, köszönjük, elmentve ! Anci
Boldog Új Évet !

Robág Etnel
Robág Etnel / Robág Etnel Thu, 2011-12-29 16:34

Köszönöm szépen Anci!
A "keleti" kajáknak az a titka, hogy rengeteg féle fűszert vegyítenek egy ételben, persze csak kis mennyiségben. Nem hagyják, hogy akár egy is domináljon benne, mégis szinte mind, külön-külön kiérezhető belőlük.
Sok receptem vár még feltöltésre, remélem azok között is talál kedvére valót.
Boldog Újesztendőt kívánok: Gábor

710
sertéshús 75 dkg
zeller 50 dkg
karalábé 2 db
burgonya 6 db
sárgarépa 6 kis db
fehérrépa 4 kis db
gyömbér 3 cm
póréhagyma 1 db
chili 2 db
hegyes erős paprika 1 db
újhagyma 5 db
fokhagyma 4 gerezd
curry por 54 g
szerecsendió 1 kk
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
római kömény 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
kukoricakeményítő 0.25 evőkanál