Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s kókuszos csirke

Curry-s kókuszos csirke
Curry-s kókuszos csirke
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férfi embert nem lehet tofuval jóllakatni, ezért amikor én ennek az ételnek elkészítettem a tofuváltozatát magamnak, a páromnak csirkemellből kellett ugyanazt prezentálni. Finom lett!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot és együtt pároljuk őket pár percig.
  2. Ekkor hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, sózzuk, megszórjuk curry-porral, és kevés vizet öntünk alá.
  3. Belekeverjük a kókuszt is és fedő alatt lassú tűzön készre főzzük a húst.
  4. A joghurtot is hozzáadjuk, egyet rottyantunk rajta és rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 168
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kókuszos-joghurtos csirke curryvel, curry-s kókuszos csirke joghurttal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bolonyi
bolonyi Sat, 2011-04-09 11:24

Elkészítettem, és nagy sikert aratott. Mennyei lett és rém egyszerű. Annyit változtattam, hogy én tejszínnel készítettem el. MINDENKINEK AJÁNLOM!!
Köszönöm szépen ezt a remek receptet!!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-04-11 08:45

Kedves Bolonyi, örülök, hogy elkészítetted és ízlett! :-) Biztosan csúcs lett a tejszínnel, én csak a kalóriákkal spóroltam, amikor joghurttal készítettem. De egyértelmű, hogy tejszínnel még jobb lehet! Üdv, Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-10 09:25

Kedves Zsuzsa! Várom a falatnyi nyuszit, ezek után tényleg érdemes lesz kipróbálni, ha már csak ennyi maradt belőle,akkor tutira fincsi.Várom.:-)))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-08 22:14

Kedves Zsuzsa!Megvolt a nagy alkotás!Köszi szépen, újrázni fogok, a csirkés változatból,egyszerűen a két adag, elfogyott:-))) Fantasztikusan bejött, úgyhogy máskor is próbálkozok ilyen "hamis" kókusztejes dologgal, lehet, hogy tengeri halfilével is bejön???Minden esetre, nagyon ízlett nekem, a családnak,szuper volt és köszönjük szépen!:-)))))Szép estét, holnapra szép vasárnapot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-10 08:59

Kedves Éva-Anyóca, nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlett is. Mi meg elkészítettük a provanszi nyulat, hát valami isteni lett, nem maradt belőle, úgyhogy nem tudtam fotózni sem. :-( De mivel 2,2 kg-os volt a nyúl, egy adag husi még várakozik a fagyasztóban, na az nem kerülheti el a fotózást! Szép napot, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 10:29

Én tejjel csinálnám, de vízzel se lehet rossz. Találtam olyat is, ahol nem kell gézlap vagy konyharuha, hanem miután leforrázta és hagyta állni egy éjszakát, botmixerrel átdolgozta, hogy ne legyen darabos a kókuszreszeléktől. Szerintem ez is jó lehet. Ez fehér lesz, a vizes, leszűrt változat meg igazi "kókusztej" kinézetű. :-) Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 10:31

Íme a recept, bár itt vízzel forrázza le és nem tejjel: Kókusztej készítése házilag

Hozzávalók:
30 dkg kókuszreszelék
1 liter forró víz

A vizet felforraljuk. Egy tálba gézlapot vagy ennek hiányában konyharuhát terítünk, és a kókuszreszeléket beleöntjük. A forró vizet ráöntjük a reszelékre, majd elkeverjük, lefedjük, és kihűlésig hagyjuk állni. Ha kihűlt, a gézlapot összefogva „kicsavarjuk”, hogy minden lé távozzon belőle. Ezt azonnal használhatjuk, vagy a hűtőben tárolhatjuk. A tárolásnál a kókusztej tetején összeálló kókuszzsír visszamelegítve ismét folyékonnyá válik. A kókuszreszeléket a gézzel együtt terítsük ki, szárítsuk meg, majd ugyanúgy használhatjuk, ahogy szoktuk.

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 10:26

Éljen-éljen a hamis kókusztej! :-) Hát olcsóbb meg egyszerűbben beszerezhető! Mindjárt megkeresem a receptet és ideteszem, ha megtalálom! :-) Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 10:09

Kedves Zsuzsa!Igazad van.Minek kiadni annyi pénzt, amikor egyszerűbben megoldható a dolog.:-)))Nagyon aranyos vagy, hogy szóltál.Köszi szépen:-))))) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 21:47

Kedves Zsuzsa!Köszi szépen, fizukor ráhajtok a kókuszra, mert olyan receptet is találtam, aminél igaz konzerv, de kókusztej kell.Nagyon lemerített a karácsony és a szilveszter,kajákban is, meg pénzügyileg is..Még nem próbáltam, úgyhogy most próbálkozok ezzel az ízzel, a hús mellé.Köszi szépen. :-)))Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 10:06

Kedves Éva-Anyóca, azt mondják, hogy sima tejbe ha beleraksz valamennyi kókuszreszeléket és állni hagyod egy éjszakát, utána leszűröd, akkor máris kész a kókusztej. :-) A neten biztosan fent van, hogy hogyan kell csinálni a hamis kókusztejet. Nekem ez a recept is visszaadta az indiai ízeket, pedig csak beleszórtam a kókuszt meg egy kis joghurtot. :-) Üdv, Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 15:19

Ez tetszik!Most már neki futok egy ilyen kókusztejes húsos ételnek is.Csak fog menni nekem is,(remélem:-), nem tolhatom el,..:-))))Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-03 20:13

Éva-Anyóca, csak ajánlani tudom, mert tényleg nagyon jó lett! Tofuval is elkészítettem, az még jobb így karácsony után. Üdv, Zsuzsa

430
csirkemell filé 20 dkg
vöröshagyma 0.5 db
paradicsom 1 db
kókuszreszelék 2 ek
joghurt 2 ek
olívaolaj 1 ek
madras curry 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint