r
Nosalty Logó

Koronázási csirketál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Koronázási csirketál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Összesen 980 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Összesen 1960 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Összesen 156 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 980 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    3163 micro
Összesen 1960 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Elkészítés

curry szósz

  1. A szárított sárgabarackot egy deci vízben egy estén át beáztatjuk. A főzőlevében együtt feltesszük főni egy tapadásmentes lábosban. Figyeljünk rá, mert hamar elpárolog a víz még fedővel letakarva is.
  2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. A curryport rászórjuk, és még egy percig sütjük. Nézzük meg a sárgabarackot, össze tudjuk már törni villával? Ha nem, hagyjuk még főni, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  3. A currys hagymához hozzáadjuk a paradicsomszószt, vörösbort, vizet, babérlevelet. Hagyjuk felforrni, és belekeverjük a sót, cukrot, citromlevet. 5-10 percig hagyjuk forrni fedő nélkül. Újra nézzünk rá a sárgabarackra, már biztos kész. Villával passzírozzuk össze.
  4. Leszűrhetjük a curry szószt, de anélkül is finom. Hagyjuk kihűlni.
  5. Addig felkockázzuk a csirkét. Összekeverjük a majonézzel és sárgabarack pürével, tejszínnel. Belekeverjük a lehűlt curry szószt is.

zöldséges rizs

  1. A rizst feltesszük főni.
  2. A fagyasztott borsót is megfőzzük. Az uborkát apró darabokra vágjuk, kb. fel centi nagyságú kockákra.
  3. A koriander és petrezselyem leveleket megmossuk, és letépkedjük a szárról.
  4. A kifőtt rizst összekeverjük a borsóval, uborkával, koriander és petrezselyem levelekkel.

french dressing angol módra

  1. Az olajat, vizet, ecetet osszekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és petrezselymet. Csomómentesre keverjük. A zöldséges rizsre öntjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2130
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Ajánló

Nagyon finom, könnyű étel. Előételként is tálalható több porcióra osztva. Koriander és petrezselyem mellett vagy helyett friss oregánót, bazsalikomot, zsályát és kakukkfüvet is használhatuk. A csirkét pár egész borssal, sárgarépával, kakukkfűvel, petrezselyemmel és babérlevéllel meg is főzhetjük. A csirke bármelyik részét felhasználhatjuk, vagy az egész csirkéről is leszedhetjük a húst, akkor duplázni kell a többi hozzávalót.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet a telegraph.co.uk weboldalon találtam. A történet: 1953-ban Constance Spry-t felkérték, hogy egy új ételt kreáljon a királynő koronázására. Meg kellett felelnie sok olyan vendég ízlésvilágának, akiket a szakács nem is ismert. Szerintem a Constance nagyon jól helytállt. Az egyik kedvencem! Az eredeti recept 2 egész csirkét használ fel, úgyhogy én csökkentettem az adagot.

Hozzávalók

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.