Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronázási csirketál

Koronázási csirketál
Koronázási csirketál
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a telegraph.co.uk weboldalon találtam. A történet: 1953-ban Constance Spry-t felkérték, hogy egy új ételt kreáljon a királynő koronázására. Meg kellett felelnie sok olyan vendég ízlésvilágának, akiket a szakács nem is ismert. Szerintem a Constance nagyon jól helytállt. Az egyik kedvencem! Az eredeti recept 2 egész csirkét használ fel, úgyhogy én csökkentettem az adagot.

hozzávalók / 2 adag

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

ajánlat

Nagyon finom, könnyű étel. Előételként is tálalható több porcióra osztva. Koriander és petrezselyem mellett vagy helyett friss oregánót, bazsalikomot, zsályát és kakukkfüvet is használhatuk. A csirkét pár egész borssal, sárgarépával, kakukkfűvel, petrezselyemmel és babérlevéllel meg is főzhetjük. A csirke bármelyik részét felhasználhatjuk, vagy az egész csirkéről is leszedhetjük a húst, akkor duplázni kell a többi hozzávalót.

Szólj hozzá!

elkészítés

curry szósz

  1. A szárított sárgabarackot egy deci vízben egy estén át beáztatjuk. A főzőlevében együtt feltesszük főni egy tapadásmentes lábosban. Figyeljünk rá, mert hamar elpárolog a víz még fedővel letakarva is.
  2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. A curryport rászórjuk, és még egy percig sütjük. Nézzük meg a sárgabarackot, össze tudjuk már törni villával? Ha nem, hagyjuk még főni, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  3. A currys hagymához hozzáadjuk a paradicsomszószt, vörösbort, vizet, babérlevelet. Hagyjuk felforrni, és belekeverjük a sót, cukrot, citromlevet. 5-10 percig hagyjuk forrni fedő nélkül. Újra nézzünk rá a sárgabarackra, már biztos kész. Villával passzírozzuk össze.
  4. Leszűrhetjük a curry szószt, de anélkül is finom. Hagyjuk kihűlni.
  5. Addig felkockázzuk a csirkét. Összekeverjük a majonézzel és sárgabarack pürével, tejszínnel. Belekeverjük a lehűlt curry szószt is.

zöldséges rizs

  1. A rizst feltesszük főni.
  2. A fagyasztott borsót is megfőzzük. Az uborkát apró darabokra vágjuk, kb. fel centi nagyságú kockákra.
  3. A koriander és petrezselyem leveleket megmossuk, és letépkedjük a szárról.
  4. A kifőtt rizst összekeverjük a borsóval, uborkával, koriander és petrezselyem levelekkel.

french dressing angol módra

  1. Az olajat, vizet, ecetet osszekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és petrezselymet. Csomómentesre keverjük. A zöldséges rizsre öntjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 006
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

currys csirke, coronation chicken, currys-paradicsomos csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

969
aszalt sárgabarack 25 g
víz 0.5 dl
csirkemell filé 50 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 0.25 közepes db
curry por 2 teáskanál
paradicsomszósz 2 tk
vörösbor 1 dl
babérlevél 0.25 db
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 ek
bors 1 késhegynyi
majonéz 5 ek
főzőtejszín 1 ek
barnarizs 15 dkg
zöldborsó 10 dkg
kígyóuborka 15 dkg
koriander 10 g
petrezselyem 10 g
víz 2 ek
olívaolaj 2 ek
mustár 1 teáskanál
cukor 1 csipet
1 csipet
petrezselyem 1 csipet
ecet 1 ek