Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes pulyka curry

Krémes pulyka curry
Krémes pulyka curry
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi sült pulykából maradt darabok felhasználására kiváló! Emellett kímélő étel az ünnepi lakomák után. Hasonlít a csirke kormára. Friss pulykából is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk, úgy kiadósabb. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérhessenek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Egy nagy fazékban olajon üvegesre pároljuk.
  2. Közben megtisztítjuk a fokhagymát, és apróra vágjuk, vagy áttörjük. A hagymához adjuk.
  3. A gyömbért lekaparjuk, mint az újkrumplit, és felaprítjuk. A hagymára dobjuk.
  4. A köménymagot, pirospaprikát, kurkumát és garam masalát is a a hagymára szórjuk, elkeverjük, és egy percig együtt pirítjuk.
  5. Közben a koriandert szárastul felaprítjuk, és a fűszerekhez adjuk.
  6. Az édesburgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A fűszeres hagymára dobjuk, és elkeverjük.
  7. A sonkatököt meghámozzuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk, a hagymás édesburgonyához adjuk, és elkeverjük. Hozzáöntjük a forró vizet. Kb. 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk a zöldségeket.
  8. Ha friss pulykát használunk, akkor felkockázva -egy kis olajon- 5 perc alatt megpirítjuk. Ha sült pulykát használunk, tetszőleges darabokban az édesburgonyás-sonkatökös keverékhez adjuk.
  9. Alacsonyra mérsékeljük a fazék alatt a lángot. A tejszínt is belekeverjük, és jól elkeverjük, hogy ne csomósodjon be. Figyeljünk rá pár percig.
  10. Puhára főzzük a zöldségeket és a pulykát, és sózzuk ízlés szerint.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karácsonyi maradék pulyka, sonkatök curry, édesburgonya curry pulykával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Wed, 2016-11-02 22:37

Ezt nem lehet elrontani....fantasztikus...kurkumát lehet kicsit bátrabban...

jssi.gray
jssi.gray Mon, 2015-08-03 19:26

az angol nyelvu receptekben a cumin nem a magyar komenymagot jelenti, hanem egy masik romai komenynek hivott fuszert
erdemes az indiai es egyeb azsiai eteleket ezzel fozni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2015-08-03 19:47

Az indiai ételekhez a caraway seed, vagyis római kömény az erőteljesebb ízével sokkal jobban illik. Az íz nem veszik el.
A fenti receptben cumin seed-et, köményt használtam, mert az volt otthon, a római köményből akkor kifogytam. Ez a pulyka curry recept enyhébb ízű, így szerintem jobban illett hozzá. Persze, ha csípősen szereted fel lehet turbózni.

328
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 30 g
köménymag 1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
garam masala 2 teáskanál
koriander 5 g
édesburgonya 2 db
sonkatök 50 dkg
víz 2 dl
főzőtejszín 1 dl
pulykahús 50 dkg
1 kávéskanál