Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai zöld currys csirke

Thai zöld currys csirke
Thai zöld currys csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van, amikor fontos, hogy gyorsan készüljön el az étel. Ilyenkor bátran bevállalok egy ilyesmit, mert se nem munka, se nem időigényes étel, és akár két napig is megehető. 

hozzávalók / 4 adag

  • 2 ek olaj
  • 80 dkg csirkemell / vagy combfilé
  • 3 ek zöld currypaszta
  • 1 ek nádcukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 szál thai citromfű apróra vágva
  • 2 cm gyömbér apróra vágva
  • 4 dl kókusztej
  • 8 kaffir lime levél apróra vágva
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 1 marék korianderlevél
  • 1 lime leve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat megmelegítjük a wokban, hozzáadjuk a currypasztát és a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad. Ezt követi a fokhagyma, gyömbér, citromfű és paprika.
  2. A felcsíkozott csirkemellet megpirítjuk, hozzáöntjük a kókusztejet, a szójaszószt, halszószt és a koriandert, és fedő alatt kis lángon 20 percig főzzük, míg a hús átfő, a leve pedig besűrűsödik.
  3. Párolt basmati rizzsel tálaljuk. 
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 649
elküldve: 16
receptkönyvben: 320
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – A vércsoport
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

currys csirke, thai zöldséges csirke, távol-keleti csirke

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

frilar
frilar Sat, 2016-02-06 19:05

Nos, ahogyan ígértem elkészítettem ismét és egy teáskanál zöld curry pasztát használtam ( bolti ) Éreztem én, hogy ezt a receptet újra kell próbálni :)
Hozzáteszem ISTENI volt, intenzív ízvilág....
Annyira finom volt és ha a curryre odafigyelünk ( amit már elsőre kellet volna :) én hibám ) akkor egyszerűen elronthatatlan :) semmi egyéb fűszerezést nem igényel. CSAK SZIMPLÁN FINOM. :)

Köszönöm a receptet és örülök, hogy ismét nekiláttam.... Mostantól ez a kedvenc Thai Csirkéje a családnak :) Egyszerű, gyors és tényleg KÜLÖNLEGESEN FINOM !!!!!! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2016-02-06 20:54

Kedves Frilar!
Őszintén örülök,hohy újra próbálta a receptet és nem ment el a kedve az első kudarc után. A kövrk görögtek le a szívemről. Ha ismeretlen receptet készítek,először is a saját ízlésemre hagyatkozom és sűrűn kóstolgatok. Köszönöm, hogy újra megpróbálta elkészíteni.:-) Évi néni

frilar
frilar Tue, 2016-01-19 14:35

Kedves Éva néni,

Tegnap kinéztem a receptjét és ma nekiláttam, ahogyan ön leírta. Szerintem el tetszett nézni valamit azzal a 3 ek( evő-kanál) zöld currypasztával.
A recept alapjáraton jó lenne, ha nem lett volna valami csípős sós dominálás benne és a többi résztvevő alapanyag is felszólalhatott volna. ISMÉT EL FOGOM KÉSZÍTENI EZT AZ ÉTELT BÁR MINDÖSSZE EGY FÉL KISKANÁL CURRYPASZTÁVAL. Bár én szeretem a csípős ételeket de ez a mennyiség szétégeti az embert. Próbáltam felönteni tejel hátha finomít rajta, de most nem nyert.

Köszönöm a receptet ismételném, hogy véleményem szerint jóval kevesebb curry-vel egy letisztult FINOM selymes ízvilágot tapasztalhatunk. Mindenképp megcsinálom ismét de csak fél kiskanál curry pasztával.

Köszönöm.
Frilar.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-01-19 14:54

Kedves Frilar!
Őszintén sajnálom,hogy így járt a receptemmel. Curry és curry között nsgyok lehetnek a különbségek. Én készen kapható zöld curryt hasznàltam,ami nem volt eszelősen csípős. Én azért mindig megkóstolom az idegen alapanyagokat és aztán saját ízlésem szerint használom. Vagy az a megoldás,hogy maga készíti el a curryt a saját ízlése szerint. Nagyon sajnálom,hogy így járt.
Üdvözlettel: Évi néni

frilar
frilar Sat, 2016-02-06 19:12

Sose sajnálja kedves Évi néni :) visszatértem és nem csalódtam :)

Köszönet.
Üdvözlettel: Frilar :)