Barnarizs

Barnarizs

Leírás

A barnarizs a hagyományos rizs hántolatlan változata. Mivel a szemek héjának magasabb a zsírtartalma, ezért hántolatlanul rövidebb ideig tárolható a rizs megromlás nélkül. Ez az oka annak, hogy hántolt rizsből sokkal többet állítanak elő mint hántolatlanból. A hántolatlan rizsnek magasabb a rost- és a vitamintartalma, sok benne a szelén és a magnézium, tehát jóval egészségesebb, mint fehér társa. Felhasználásában nincs különbség, bármilyen ételhez alkalmas, amihez rizsre van szükség.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, sötét helyen.

100g Barnarizs

fehérjetartalom

7.54 g

zsírtartalom

2.645 g

szénhidráttartalom

76.25 g

víztartalom

11.8 g

gramm barnarizs?

Top ásványi anyagok

Foszfor

311 mg

Magnézium

116 mg

Kalcium

9 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.477 g

Kolin

21.5 mg

Niacin - B3 vitamin

6.494 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.065 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

7.54 g

Zsír

telített zsírsav

0.591 g

egyszeresen telített zsírsav

1.054 g

többszörösen telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Kalcium

9 mg

Vas

1.29 mg

Magnézium

116 mg

Foszfor

311 mg

Nátrium

5 mg

Cink

2.13 mg

Réz

0.302 mg

Mangán

2.853 mg

Szelén

17.1 µg

szénhidrát

rost

3.6 g

cukor

0.66 g

víz

11.8 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.541 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.095 mg

Niacin - B3 vitamin

6.494 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.065 mg

Folát

23 µg

Kolin

21.5 mg

E vitamin

0.6 mg

K vitamin

0.6 µg

B6 vitamin

0.477 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!