Paradicsomszósz

Paradicsomszósz

Leírás

A paradicsomszósz nem csak az olasz konyha nélkülözhetetlen eszköze, keleti ételek, magyaros ízek fontos kelléke. Manapság már kapható a kereskedelemben mindenféle adalékanyagtól mentes szósz is, ha biztosra akarunk menni, akkor bioboltban vásároljuk. De otthon is egyszerűen el tudjuk készíteni, hiszen a saját fűszerezésű a legjobb! A paradicsomot forrásban lévő vízbe dobjuk pár percre, hogy utána jeges vízbe dobva héjától könnyen megszabadítsuk a szemeket.. Legtöbbször a magokat el szokták távolítani és utána pürésíteni, de aki nem bánja, az fel is használhatja. Az olasz alaprecept szerint olívaolaj, hagyma, fokhagyma, bazsalikom, só és bors kerül bele, de mindenki készítse a saját azája íze szerint!

Mikor vegyem

Bármikor, de július és október között friss paradicsomból készített szószt is kaphatunk a piacon.

hogyan tároljam

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtőben tárolhatjuk még pár napig.

296 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek