Paradicsomszósz

Leírás

A paradicsomszósz nem csak az olasz konyha nélkülözhetetlen eszköze, keleti ételek, magyaros ízek fontos kelléke. Manapság már kapható a kereskedelemben mindenféle adalékanyagtól mentes szósz is, ha biztosra akarunk menni, akkor bioboltban vásároljuk. De otthon is egyszerűen el tudjuk készíteni, hiszen a saját fűszerezésű a legjobb! A paradicsomot forrásban lévő vízbe dobjuk pár percre, hogy utána jeges vízbe dobva héjától könnyen megszabadítsuk a szemeket.. Legtöbbször a magokat el szokták távolítani és utána pürésíteni, de aki nem bánja, az fel is használhatja. Az olasz alaprecept szerint olívaolaj, hagyma, fokhagyma, bazsalikom, só és bors kerül bele, de mindenki készítse a saját azája íze szerint!

Paradicsomszósz
24
Kalória
1.2g
Fehérje
5.3g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
91.3g
Víz
-
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.6g
Cukor

100 g Paradicsomszósz

fehérjetartalom

1.2 g

zsírtartalom

0.207 g

szénhidráttartalom

5.31 g

víztartalom

91.28 g

gramm paradicsomszósz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

474 mg

Foszfor

27 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

14 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.098 g

Likopin

13895 µg

Kolin

9.9 mg

C vitamin

7 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.2 g

Zsír

telített zsírsav

0.041 g

egyszeresen telített zsírsav

0.045 g

többszörösen telített zsírsav

0.121 g

ásványi anyagok

Kalcium

14 mg

Vas

0.96 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

27 mg

Nátrium

474 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.115 mg

Mangán

0.113 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.5 g

cukor

3.56 g

víz

91.28 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.024 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.065 mg

Niacin - B3 vitamin

0.991 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.309 mg

Folát

9 µg

Kolin

9.9 mg

Béta-karotin

259 µg

Béta-kriptoxantin

3 µg

Likopin

13895 µg

Lutein+zeaxantin

24 µg

E vitamin

1.44 mg

K vitamin

2.8 µg

A vitamin

22 µg

C vitamin

7 mg

B6 vitamin

0.098 g

341 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...