r
Nosalty Logó

Thai csirke satay

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Thai csirke satay
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 3312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 163 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9303.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    4962 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3312 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 163 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk a többi hozzávalóból pedig egy sűrű pácot készítünk és megforgatjuk benne a húst, majd legalább 30 percig állni hagyjuk, de ez lehet akár egy egész éjszakai is.
  2. Pácolás után nyársra húzzuk és meggrillezzük.

A satay-szószhoz

  1. A kókusztejet közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a currypasztát és alaposan elkeverjük benne.
  2. Utána mehet hozzá a halszósz, a tamarind és a cukor, majd legvégül a mogyoró.
  3. Ha teljesen homogén masszát kaptunk elzárjuk alatt a lángot és félre tesszük.

Édes-sós uborkasaláta

  1. Az uborkát, a hagymát és a chlit felszeleteljük, majd egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálban az ecetet a cukrot és a sót addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik, majd az uborkára öntjük.
  3. 10 percig állni hagyjuk.
  4. Tálalás: a grillezett csirkenyársakat a mogyorószósszal meglocsolva, rizzsel és az uborkasalátával tálaljuk
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4465
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pad thai után talán a mádosik legnépszerűbb thai étel, pedig nem is thai ez, sokkal inkább indonéz, de valahogy magukévá tették. Nem véletlenül népszerű, a mogyorószoszos csirkét elég könnyű megszeretni! A eredeti recept innen.

Hozzávalók

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek