r
Nosalty Logó

Thai csirke satay

Dávid
Thai csirke satay
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

828
Kalória
44.5g
Fehérje
53.8g
Szénhidrát
51.3g
Zsír
346.7g
Víz
101.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
27.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 3312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9303.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    4962 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk a többi hozzávalóból pedig egy sűrű pácot készítünk és megforgatjuk benne a húst, majd legalább 30 percig állni hagyjuk, de ez lehet akár egy egész éjszakai is.
  2. Pácolás után nyársra húzzuk és meggrillezzük.

A satay-szószhoz

  1. A kókusztejet közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a currypasztát és alaposan elkeverjük benne.
  2. Utána mehet hozzá a halszósz, a tamarind és a cukor, majd legvégül a mogyoró.
  3. Ha teljesen homogén masszát kaptunk elzárjuk alatt a lángot és félre tesszük.

Édes-sós uborkasaláta

  1. Az uborkát, a hagymát és a chlit felszeleteljük, majd egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálban az ecetet a cukrot és a sót addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik, majd az uborkára öntjük.
  3. 10 percig állni hagyjuk.
  4. Tálalás: a grillezett csirkenyársakat a mogyorószósszal meglocsolva, rizzsel és az uborkasalátával tálaljuk

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p

A pad thai után talán a mádosik legnépszerűbb thai étel, pedig nem is thai ez, sokkal inkább indonéz, de valahogy magukévá tették. Nem véletlenül népszerű, a mogyorószoszos csirkét elég könnyű megszeretni! A eredeti recept innen.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...