Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai csirke satay

Thai csirke satay
Thai csirke satay
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pad thai után talán a mádosik legnépszerűbb thai étel, pedig nem is thai ez, sokkal inkább indonéz, de valahogy magukévá tették. Nem véletlenül népszerű, a mogyorószoszos csirkét elég könnyű megszeretni! A eredeti recept innen.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A satay-szószhoz

Édes-sós uborkasaláta

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk a többi hozzávalóból pedig egy sűrű pácot készítünk és megforgatjuk benne a húst, majd legalább 30 percig állni hagyjuk, de ez lehet akár egy egész éjszakai is.
  2. Pácolás után nyársra húzzuk és meggrillezzük.

A satay-szószhoz

  1. A kókusztejet közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a currypasztát és alaposan elkeverjük benne.
  2. Utána mehet hozzá a halszósz, a tamarind és a cukor, majd legvégül a mogyoró.
  3. Ha teljesen homogén masszát kaptunk elzárjuk alatt a lángot és félre tesszük.

Édes-sós uborkasaláta

  1. Az uborkát, a hagymát és a chlit felszeleteljük, majd egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálban az ecetet a cukrot és a sót addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik, majd az uborkára öntjük.
  3. 10 percig állni hagyjuk.

Tálalás

  1. A grillezett csirkenyársakat a mogyorószósszal meglocsolva, risszel és az uborkasalátával tálaljuk
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 366
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
csirkemell filé 50 dkg
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
curry por 0.5 ek
szójaszósz 1 ek
sűrített tej 125 ml
1 csipet
curry paszta 3 ek
földimogyoró 150 g
tamarind paszta 0.5 evőkanál
kókusztej 5 dl
pálmacukor 60 g
halszósz 3 ek
ecet 125 ml
cukor 2 ek
1 kávéskanál
víz 0.5 dl
kígyóuborka 1 közepes db
salottahagyma 2 közepes db
chili 0 ízlés szerint