r
Nosalty Logó

Curry-s máj

mandyzs
Curry-s máj
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A májhoz

A curry-s szószhoz

2267
Kalória
49.2g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
207.7g
Zsír
691.4g
Víz
841.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A májhoz

A curry-s szószhoz

Összesen 2267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A májhoz

A curry-s szószhoz

Összesen 9065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A májhoz

A curry-s szószhoz

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 2267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    830.7 g
  • Telített zsírsav
    366 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    3365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9614 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    3141 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    3954 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.3 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    2765.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37873 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    137 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1296 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1990 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 9065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. A májat tenyérnyi nagyságúra vágjuk,közben serpenyőben megolvasztjuka margarint.
  2. A májszeleteket lisztbe forgatjuk, majd a forró margarinban kisütjük.
  3. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy lábasban megpirítjuk.
  4. A megpirult tepertőket egy tányérra kitesszük, és az apróra vágott hagymát a kisült zsírban üvegesre pároljuk,meghintjük curry porral.
  5. Hozzáadjuk a worchestershire szószt majd a tejfölt.
  6. Pár perc után visszatesszük a tepertőketés a kisült májat a szaftba.
  7. Rizzsel vagy tört burgonyával fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p

A recept családi fejlesztés, keresztanyám specialitása. Gyerekként mindig kértük, ha megyünk hozzá, ezt készítse. Laktató étel, nem csíp, gyerekek is szívesen szokták enni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...