r
Nosalty Logó

Háromféle babos rakott bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Háromféle babos rakott bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Összesen 9393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    12683 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    492.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17641 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    778 mg
  • Kálcium
    3772 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    2311 mg
  • Foszfor
    7166 mg
  • Nátrium
    3396 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1233.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    194 mg

VÍZ

  • Összesen
    5790.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2186 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5350 micro
  • Kolin:
    1291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    679 micro
  • β-karotin
    10490 micro
  • β-crypt
    1013 micro
  • Likopin
    114146 micro
  • Lut-zea
    6612 micro
Összesen 9393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1408 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Elkészítés

A bolognaihoz

  1. Nagy lábasba beleöntjük az olajat, vöröshagymakockákat, a fokhagymát, sózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc).
  2. Beletesszük a darált húst, amit keverés mellett, fehéredésig pirítunk. Beletesszük a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot, a vizet, és ízesítjük: ételízesítővel, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemzölddel.
  3. Beleöntjük a szeletelt gombát (leszűrjük), beletesszük a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, és takarékon, közepes lángon kezdjük el főzni, egyszer-kétszer megkavarjuk, majd fedő alatt hagyjuk szépen főni, kb. 150-160 fokon, 40-45 percig. Időnként nézzük meg, le ne kapja, és keverjük meg.
  4. Megkóstoljuk, ha kell még, pótoljuk a hiányzó ízeket. Ha a hús puha, és ízre is finom, akkor beletesszük a fehérbabot, a vörösbabot, a zöldhüvelyű zöldbabot, főzzük még 10-12 percig, kóstoljuk, és ha ízre is jó, kikapcsoljuk, készen van. Szedjük ki a zöldpaprikát és a paradicsomdarabokat. Nem kell már, az íze belefőtt, arra volt szükség.
  5. Feltesszük forrni a vizet a tésztának, amit olajos, sós vízben főzünk ki. 7-8 perc alatt készen van, leszűrjük, egy tálba tesszük.
  6. Egy tepsi aljára tesszük a húsos szósz felét, szépen elegyengetjük, rá a tészta felét tesszük, azt is eligazítjuk, rásimítjuk a tejfölt a tetejére, és megszórjuk a sajttal.
  7. Még egy adagot, azaz másik tepsit készítünk, ugyanígy húsos szósz, spagetti, tejföl, reszelt sajt.
  8. A sütőbe téve az egyik tepsit, a középső rácsra, kb. 170 fokon az összerakott húsos szószos tésztát összesütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, és illatozni fog a sütőből. A másik tepsivel is ugyanígy járunk el.
  9. Reszelt sajttal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5335
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Lehet benne répa, zöldborsó, kukorica, brokkoli, piros kaliforniai paprika, cukkini, padlizsán, bármi, amit csak szeretünk, és elkészíthetjük vele. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromféle babos rakott bolognai
Éva-Anyóca 350 recept

Azért szeretem ezt az ételt, mert gyorsan elkészíthető, nem nehéz alapanyagokból készül el, és variálható a zöldségek fajtája benne (képzelet amit elbír!), és egy könnyű leves után nagyon finom és látványos, laktató főétel lehet. Vendégvárásnál is mindig akad meglepetés, mert ilyennek a bolognait nem ismerik a vendégek, és még jól is laknak.:-) Sőt, a vendég kedvenc zöldségeit is belecsempészhetjük, és csak az evéskor fog rátalálni.:-) A mi mostani vendégeink, szeretik Bud Spencer filmjeit, és a babot :-). Ezért lett ez a választás a zöldségeknél, volt is nagy meglepetés:-). Ha nincs vendégünk, akkor elég a hús mennyiségének a felét használni, és a többi hozzávalót is felezzük, akkor csak egy tepsivel lesz, és az elég a családnak (kb. 4 fő), még abból is fog maradni másnapra.

Hozzávalók

A bolognaihoz

A körethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek