r
Nosalty Logó

Színes ravioli fehérrépapürével, tésztaropogóssal

Nosalty
Színes ravioli fehérrépapürével, tésztaropogóssal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

2894
Kalória
57.7g
Fehérje
170.9g
Szénhidrátok
222.1g
Zsír
405.7g
Víz
790.9g
Koleszterin
16.4g
Rost
17.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

Összesen 2894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

Összesen 5794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Fehérrépapüré

Tésztaropogós

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 2894 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3390.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    811.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    989 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4472 micro
Összesen 5794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez az összes hozzávalót összedolgozunk majd fóliába csomagoljuk. A színes tésztákhoz is ugyanezt a receptet alkalmazzuk annyi kivétellel, hogy a fekete tésztához tintahaltintát keverünk (1 evőkanálnyit). A zöld tésztához a lisztet friss fűszernövényekkel egyszerűen összeturmixoljuk. Ha szép zöld, akkor keverjük hozzá a receptben meghatározott alapanyagokat. A csíkos tésztához mind a három színt kinyújtjuk nem túl vékonyra, majd egymás mellé helyezve úgy , hogy egy kis vízzel kenjük meg az oldalukat. Így a színek összeragadnak és együtt kinyújtható.

A töltelékhez

  1. A sült húsokat apróra vágjuk, majd egy keverőtálba helyezzük. Apróra vágott újhagymával, zöld dióval, fekete fokhagymával összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Természetesen ezt a tölteléket sok mindennel fel lehet turbózni. Például napon szárított paradicsommal, kovászos uborkával, sajtokkal, bazsalikommal. A zöld dió a tálalásnál is szerepet kap így célszerű egy két darabot felkarikázni és tálalásig félrerakni.

Fehérrépapüré

  1. A megtisztított és feldarabolt répát sós és cukros vízben puhára főzzük. Szűrjük és melegen turmixoljuk. Turmixolás közben apránként hideg vajjal krémesítjük. A püré egy nagyobb részét szifonba töltjük és tálalásig melegen tartjuk.

Tésztaropogós

  1. A kiszúróforma segítségével alakzatokat vágunk ki, amiket forró olajban ropogósra sütünk. Konyha papírtörlőre téve a maradék olajat is eltávolítjuk róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Chilis udon carbonara

Ez a carbonara távol-keleti reflektorfénybe kerül a japán udontészta és a kínai Laoganma szereplésének köszönhetően. A Laoganma vagy más néven Old Godmother egy Kínában gyártott ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...