
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
3 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál sáfrány
A töltelékhez
-
1 db újhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fekete fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Fehérrépapüré
Tésztaropogós
-
2 dl napraforgó olaj
2894
Kalória
57.7g
Fehérje
170.9g
Szénhidrátok
222.1g
Zsír
405.7g
Víz
790.9g
Koleszterin
16.4g
Rost
17.1g
Cukor
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
A töltelékhez
-
150g kacsacomb436 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
8g dió49 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Fehérrépapüré
Tésztaropogós
-
13g réteslap37 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2894
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
A töltelékhez
-
300g kacsacomb873 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g dió98 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Fehérrépapüré
Tésztaropogós
-
25g réteslap74 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5794
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
14.4g finomliszt53 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
A töltelékhez
-
14.4g kacsacomb42 kcal
-
12g csirkecomb13 kcal
-
4.4g újhagyma1 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0.7g dió5 kcal
-
0.4g fekete fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Fehérrépapüré
Tésztaropogós
-
1.2g réteslap4 kcal
-
8.2g napraforgó olaj72 kcal
Összesen
279
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 222.1 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 791 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1695.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 405.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 495 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 766 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1439 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
2894
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 115.4 g
Zsír
-
Összesen 444.3 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 181 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 1582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3390.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1705 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 811.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1772 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 86 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 265 micro
-
K vitamin: 989 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 646 micro
-
Kolin: 950 mg
-
Retinol - A vitamin: 1532 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2878 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4472 micro
Összesen
5794
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
279
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítéséhez az összes hozzávalót összedolgozunk majd fóliába csomagoljuk. A színes tésztákhoz is ugyanezt a receptet alkalmazzuk annyi kivétellel, hogy a fekete tésztához tintahaltintát keverünk (1 evőkanálnyit). A zöld tésztához a lisztet friss fűszernövényekkel egyszerűen összeturmixoljuk. Ha szép zöld, akkor keverjük hozzá a receptben meghatározott alapanyagokat. A csíkos tésztához mind a három színt kinyújtjuk nem túl vékonyra, majd egymás mellé helyezve úgy , hogy egy kis vízzel kenjük meg az oldalukat. Így a színek összeragadnak és együtt kinyújtható.
A töltelékhez
- A sült húsokat apróra vágjuk, majd egy keverőtálba helyezzük. Apróra vágott újhagymával, zöld dióval, fekete fokhagymával összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Természetesen ezt a tölteléket sok mindennel fel lehet turbózni. Például napon szárított paradicsommal, kovászos uborkával, sajtokkal, bazsalikommal. A zöld dió a tálalásnál is szerepet kap így célszerű egy két darabot felkarikázni és tálalásig félrerakni.
Fehérrépapüré
- A megtisztított és feldarabolt répát sós és cukros vízben puhára főzzük. Szűrjük és melegen turmixoljuk. Turmixolás közben apránként hideg vajjal krémesítjük. A püré egy nagyobb részét szifonba töltjük és tálalásig melegen tartjuk.
Tésztaropogós
- A kiszúróforma segítségével alakzatokat vágunk ki, amiket forró olajban ropogósra sütünk. Konyha papírtörlőre téve a maradék olajat is eltávolítjuk róla.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 60 perc
A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)