Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta

Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom ízeket varázsol elő a petrezselyemzöldje, zellerzöld, újhagyma. Alig vártam, a tavasz jöttével tele a kert velük.:-)) Mindez: kacsazsíron!:-) Finom. Teljesen más, friss, finom ízt ad az ételnek, olyan tavaszias.:-)

A friss csiperkegomba, nagyon jellegzetes, finom, ízt ad az egész rakott ételnek, és már az illata csalogató, az ebédeléshez (én a nagyobb mennyiséget használtam a gombából: megérte) :-)

Nem oly sokára lesz: finom, érett, kerti saját  paradicsom, aminek illata, színe, zamata fantasztikus.

A csalogató illat miatt nem tudták kivárni, amíg felkockázva kiszedem a tepsiből, megint az éhség és a gyorsaság győzött, de sikerült ezt a finomságot lefényképeznem.:-)) Utolsó előtti pillanatban! :-)

Egy tavaszi leves, legyen: zöldborsó, újburgonyás, vegyes zöldséges, karalábé, spárga, ki mit szeretne, nagyon illik ez elé az étel elé. :-)

hozzávalók / 5 adag

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bort, házi szörpöt (bodza), ásványvizet kínáljunk az étkezés után.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsírt lábasba tesszük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  2. Levesszük a tűzről, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, a hámozott konzerv paradicsomot, kicsit szétnyomjuk a fakanál segítségével, beletesszük a darált húst, kicsit elkeverjük, beleöntjük a vizet, sózzuk és borsozzuk, beleszórjuk a finomra összevágott zellerzöldet, és még egyszer összekeverjük, óvatosan, majd fedő alatt kb. 150 fokon főzzük, kóstoljuk, ha a hús puha és ízre is jó, készen van, kikapcsoljuk.
  3. Kis lábasba a kacsazsíron a felkarikázott újhagymát és az áttört fokhagymát, a vastagabbra szeletelt, darabolt csiperkegombát, sóval és kevés borssal összepároljuk fedő alatt, kóstoljuk, és ha majdnem kész, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, azzal csak egy percig pároljuk, kész lekapcsoljuk.
  4. A fehérbab konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük.
  5. Aa tésztát forró, lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük, és leszűrjük.
  6. Tepsit veszünk elő, ebbe tesszük a darált húsos pörköltet, erre tesszük a kifőtt tésztát, hogy befedje a pörköltet, erre jön a fehérbab konzerv, mindenhova jusson, ennek a tetejére jön a gombás-újhagyma, ez is lehetőleg mindehová jusson. Leöntjük a tejföllel, elsimítjuk a tetején.
  7. Előmelegített sütőbe téve, összesütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  8. Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal, petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 114
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott gombás-darált húsos tészta, fehérbabos-gombás húsos tészta, zöldséges rakott tészta darált hússal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Fri, 2012-07-06 13:02

Kedves Éva-Anyóca!
Szeretjük a tésztás ételeket, ki tudja miért, a gyerekek bármilyen feltéttel eszik. Ki fogom próbálni hamarosan! Nálam is érik a paradicsom a függőfolyosón :)))
Olga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-08 21:56

Kedves ntakacsolga!

A hőség miatt nem mindig tudok idekeveredni, elnézést.:-))
Nagyon örülök hogy neked is tetszik és a családod is szívesen fogadja az ilyen ételeket.:-))
Remélem, hogy ízleni fog Nektek is.:-))
Szép estét, és kellemesebb nyárias idővel jövő hetet kívánok !
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-05-25 19:39

Kedves csikipi-Piroska!

Természetesen darált hús nélkül is tökéletes, sőt : mondjuk gombapörköltet készítesz, vagy zöldborsópörköltet, és úgy a többi hozzávaló, fantasztikus na meg laktató ,- remélem, sikerül elkészíteni, és tetszeni fog.:-))
Jó étvágyat hozzá!

Szép pünkösdi hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-05-25 18:40

Szia Éva!
Elmentve és közelebbről elkészítve hús nélkül a vegás fiamnak. Úgy kell annak, aki nem eszi meg a húst. De szerintem hús nélkül is elég tartalmas lesz. Üdv. Piroska

1783
darált sertéshús 50 dkg
kacsazsír 2 ek
újhagyma 6 db
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
fűszerpaprika 2 ek
konzerv paradicsom 400 g
víz 3 dl
zellerlevél 2 db
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 1 ek
újhagyma 6 db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 750 g
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tészta 750 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l
fehérbab 800 g
tejföl 450 g
tejföl 10 dkg
sajt 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint