r
Nosalty Logó

Fűszeres-húsos samosa sörrel

Soproni Óvatos Duhaj
Fűszeres-húsos samosa sörrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

666
Kalória
26.6g
Fehérje
40.5g
Szénhidrát
43g
Zsír
193.8g
Víz
42g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Összesen 3995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7282 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3801 micro
Összesen 3995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

a tészta

  1. A fűszereket egy mozsárban összetörtjük, majd hozzákeverjük a olajat. A mennyiségek csak iránymutató jellegűek, nyugodtan kísérletezzük ki a nekünk legjobban ízlő ízkombinációt.
  2. A finomra aprított újhagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük az olajos fűszerkeveréket, és pár percet együtt pirítjuk, hogy intenzívek legyenek az ízek.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáöntjük a worcestershire-szószt, a tamarind pasztát, valamint a sört - nagyjából 3 decit, de ha valaki sörösebben szereti, mehet bele egy üveg is. Keverjük össze alaposan, majd időnként megkeverve főzzük egy bő negyed órát, hogy elfőjön a leve.
  4. A kész húsos raguhoz hozzáadjuk a főtt burgonyát, egy krumplitörővel összetörjük, és elkeverjük. Pár perc alatt összemelegítjük, majd félretesszük hűlni.

fűszerkeverék

  1. A fűszereket összekeverjük, majd félretesszük.

töltelék

  1. A csicseriborsólisztet a sóval és az olajjal morzsásra keverjük. Hozzáöntjük a vizet, és közepesen kemény, de sima és jól formázható tésztát gyúrunk belőle. Negyed órára - 30 percre félretesszük pihenni.
  2. A tésztából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, melyeket belisztezett felületen 1-1,5 mm vékonyra nyújtunk. Ha jó a tésztánk állaga, akkor ez simán kell, hogy menjen.
  3. A tésztaköröket félbevágjuk, egy-egy így kapott félkörből lesz egy-egy samosa. A félkör alakú tésztát a kezünkbe vesszük, és az egyenes oldalát picikét bekenjük vízzel. Ezután a félkört 60°-os szögben behajtjuk egyszer, majd még egyszer. Ha jól csináltuk, olyan kis tölcsért kell, amelynek az egyik fele dupla tésztás, a másik szimpla.
  4. A tésztatölcsérbe kanalazunk egy-két kanálka tölteléket úgy, hogy nagyjából 3/4-éig teljen meg. Bevizezzük a peremét, majd az ujjainkkal összecsippentjük úgy, hogy teljesen lezárjuk, nehogy kijöjjön belőle a töltelék.
  5. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, és aranysárgára sütjük benne a samosa batyuinkat. Melegen, friss korianderrel megszórva tálaljuk, mártogatósként mentolos joghurtot vagy édes chiliszószt kínáljunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Bár nem a leggyorsabban elkészíthető indiai fogás a samosa, mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele, mert isteni finom! Mi most egy nagyon fűszeres, húsos-sörös verziót mutatunk nektek, ami nem csak szuperjó, de nagyon laktató is. Próbáljátok ki a mi verziónkat, vagy kísérletezzétek ki a saját íz-összeállításotokat!

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek