r
Nosalty Logó

Medvehagymás sajtos roló

Nosalty
Medvehagymás sajtos roló
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

616
Kalória
14.9g
Fehérje
30.4g
Szénhidrátok
48g
Zsír
23.5g
Víz
61.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 4923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    383.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    188.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 4923 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, majd pizzavágó segítségével hosszában csíkokra vágjuk - egy csomag tésztából nagyjából 8-9 csík jön ki.
  2. A tésztacsíkokat feltekerjük egy-egy fémcsőre (sajtosroló-formára), vagy ha az nincs a háztartásunkba, akkor készítsünk alufóliából kb. 1 cm átmérőjű fémhengereket. A feltekert tekercseket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd a tetejüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  3. 190 fokos sütőben nagyjából 12-15 perc alatt aranybarnákra sütjük őket. Amikor elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd óvatosan szedjük le őket a formáról.
  4. Amíg sül a tészta, gyorsan elkészítjük a tölteléket. Ehhez először a megmosott medvehagymát krémesre aprítjuk a puha vajjal és a tejföllel.
  5. Egy nagyobb tálba kimérjük a mascarponét és a krémsajtot, alaposan megsózzuk, végül hozzákanalazzuk a medvehagymakrémet. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt félkemény sajtot (pl. trappistát, goudát, edamit). A sajttal is átkeverjük a krémet, majd habzsákba tesszük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt tésztatekercseket megtöltjük a habzsákból a medvehagymás krémmel, majd a két végét reszelt sajtba nyomjuk.
  7. Fogyaszthatjuk azonnal is, de a legjobb pár óra hűtőbeli pihentetés után: ekkora a tészta picit puhul és az ízek finoman összeérnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető mascarponés-krémsajtos töltelék került bele, ami így könnyedebbé és gyorsabban elkészíthetővé tette a tekercseket. Pláne ha kész leveles tésztát használunk, aminek segítségével villámgyorsan összepattinthatjuk ezt az izgalmas vendégvárót!

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...