Repceolaj

A repceolaj a repce növény magjából készül, mely sötét színű és jellegzetes aromája van. Európában a XIII. századtól állítanak elő repceolajat. Fő felhasználási területe a biodízel előállítás, ezért élelmiszeripari szerepe egyre inkább háttérbe szorul. A finomított repceolaj íze és illata semleges. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pároláshoz; salátákat és mártásokat is készítenek belőle.
Bármikor.
A hidegen sajtolt repceolaj legfeljebb 1 évig tárolható, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
98.783 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
E vitamin
17.46 mg
Kolin
0.2 mg
K vitamin
71.3 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
7.365 g
egyszeresen telített zsírsav
63.276 g
többszörösen telített zsírsav
28.142 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.2 mg
E vitamin
17.46 mg
K vitamin
71.3 µg
A sült csirke azért óriási jolly joker, mert mindenki jóllakhat belőle, ráadásul a csirke bármely részéből ehetünk egy kicsit.
NosaltyEzekkel a fenséges salátákkal biztosan jól indul a heted!
NosaltyEper eper hátán, amíg csak lehet, mézédes, talán az ára is egyre kedvezőbb, készítsétek el ezeket a bombasztikusan finom recepteket.
NosaltyKiderült, hogy egy teljesen hétköznapi élelmiszer fogyasztása serkentheti az agyműködést, sőt még a demencia kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
A Paris Saint-Germain sztárja, Lionel Messi nemrég új éttermet nyitott, ahol többek között egy Aranylabda trófea nagyságú desszertet is kínálnak. A bibi csak az árakkal van...
A muskátli az egyik legkedveltebb virágok egyike. Nem igényel nagy odafigyelést, de a gondozásakor olykor végzetes hibákat is elkövethetünk.