Spárgás-zöldborsós batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztabatyukhoz
Összesen
200
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztabatyukhoz
Összesen
1602
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztabatyukhoz
-
35.8g zöldspárga5 kcal
-
4.3g zöldborsó3 kcal
-
4.3g spenót1 kcal
-
10.7g ricotta16 kcal
-
0.4g parmezán sajt2 kcal
-
4.3g mozzarella13 kcal
-
11.6g citrom2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
19.2g réteslap57 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
Összesen
138
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
200
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 73.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3095.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 1327 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 574.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 970 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 656 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3724 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7969 micro
Összesen
1602
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
A tésztabatyukhoz
-
6 közepes db zöldspárga
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 csipet cayenne paprika
-
9 db réteslap
-
50 g vaj
Elkészítés
A tésztabatyukhoz
- Egy tálban felverjük a tojásfehérjét, rászórjuk a reszelt parmezánt és a mozzarellát, vagy darabolt scamorzát, hozzákeverjük a ricottát vagy a krémsajtot.
- A spárgát tisztítjuk, ha kell a fásabb végét levágjuk, majd zöldségpucolóval nagyon vékonyra szeleteljük, pici citrommal csepegtetjük, végül a tojásos tálba szórjuk a borsóval és a kisebbre vágott bébi spenót vagy bébi mángold levelekkel együtt, ott sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük.
- A réteslapokból egyszerre hármat kiterítünk egymásra, közben vajjal kenjük meg őket. Aztán hosszanti irányban három egyforma csíkba felvágjuk a tésztát.
- A csíkok tetejére egy-egy jó nagy kanál tölteléket halmozzuk, majd egyik felső sarkát lehajtjuk, hogy egy egyenlő szárú háromszöget kapjunk, majd a másik felső saroktól újból lehajtjuk a tésztát, mintha lefelé tükröznénk a háromszöget, és ezzel a módszerrel lefelé haladva felcsavarjuk a tésztát úgy, hogy egy háromszög alakú batyut képezzen és az összes tésztát felhasználjuk, miközben egy lyuk sem marad.
- A tésztabatyukat egymás mellé tesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ebből a mennyiségből 9 batyu lesz, úgyhogy érdemes duplázni az adagot!
- A tésztabatyuk tetejét először vajjal, majd rövid dermedés után tojássárgával kenjük, hogy zebracsíkos legyen. Végül fehér és fekete szezámmaggal megszórjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk úgy 15 percre sülni.
- Kicsi hűtés után már ehetjük. Hidegen és melegen is finom. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 789
- Feltöltés dátuma: 2023. május 19.
Ajánló
A spárgát szeletelhetjük és citromos vízben való blansírozás és hűtés után adhatjuk a töltelékhez, így is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
Sokat gondolkodtam, hogy 500-adik receptnek mit is készíthetnék az oldalra, de egy receptet, mint kedvencet a sok millióból kiválasztani nem lehet. Ahogy mindig, most is a szezon tarolt, spárga és eper közül pénzérme feldobással most az előbbi nyert. A spárgán kívül szinte minden alapanyag helyettesíthető. Nagyon izgalmas behajtogatni ezeket a tésztabatyukat, a tölteléket is gyorsan össze lehet dobni hozzá, príma kis meglepetés egy pohárka pezsgő vagy prosecco mellé!