r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Spárgás-zöldborsós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztabatyukhoz

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztabatyukhoz

Összesen 1602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztabatyukhoz

Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3724 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7969 micro
Összesen 1602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A tésztabatyukhoz

Elkészítés

A tésztabatyukhoz

  1. Egy tálban felverjük a tojásfehérjét, rászórjuk a reszelt parmezánt és a mozzarellát, vagy darabolt scamorzát, hozzákeverjük a ricottát vagy a krémsajtot.
  2. A spárgát tisztítjuk, ha kell a fásabb végét levágjuk, majd zöldségpucolóval nagyon vékonyra szeleteljük, pici citrommal csepegtetjük, végül a tojásos tálba szórjuk a borsóval és a kisebbre vágott bébi spenót vagy bébi mángold levelekkel együtt, ott sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük.
  3. A réteslapokból egyszerre hármat kiterítünk egymásra, közben vajjal kenjük meg őket. Aztán hosszanti irányban három egyforma csíkba felvágjuk a tésztát.
  4. A csíkok tetejére egy-egy jó nagy kanál tölteléket halmozzuk, majd egyik felső sarkát lehajtjuk, hogy egy egyenlő szárú háromszöget kapjunk, majd a másik felső saroktól újból lehajtjuk a tésztát, mintha lefelé tükröznénk a háromszöget, és ezzel a módszerrel lefelé haladva felcsavarjuk a tésztát úgy, hogy egy háromszög alakú batyut képezzen és az összes tésztát felhasználjuk, miközben egy lyuk sem marad.
  5. A tésztabatyukat egymás mellé tesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ebből a mennyiségből 9 batyu lesz, úgyhogy érdemes duplázni az adagot!
  6. A tésztabatyuk tetejét először vajjal, majd rövid dermedés után tojássárgával kenjük, hogy zebracsíkos legyen. Végül fehér és fekete szezámmaggal megszórjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk úgy 15 percre sülni.
  7. Kicsi hűtés után már ehetjük. Hidegen és melegen is finom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 789
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 19.

Ajánló

A spárgát szeletelhetjük és citromos vízben való blansírozás és hűtés után adhatjuk a töltelékhez, így is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat gondolkodtam, hogy 500-adik receptnek mit is készíthetnék az oldalra, de egy receptet, mint kedvencet a sok millióból kiválasztani nem lehet. Ahogy mindig, most is a szezon tarolt, spárga és eper közül pénzérme feldobással most az előbbi nyert. A spárgán kívül szinte minden alapanyag helyettesíthető. Nagyon izgalmas behajtogatni ezeket a tésztabatyukat, a tölteléket is gyorsan össze lehet dobni hozzá, príma kis meglepetés egy pohárka pezsgő vagy prosecco mellé!

Hozzávalók

A tésztabatyukhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...