Csicseriborsóliszt

Csicseriborsóliszt

Leírás

A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövény, leginkább az indiai, az arab és a mediterrán konyhákban használják. Nagyon egészséges hüvelyes, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, emellett magas szénhidrát és fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrend fontos alapanyaga. A csicseriborsóból készült liszt rendkívül sokoldalúan felhasználható. Süthetünk belőle kenyeret, süteményeket, kekszeket, de szószok sűrítésére is kiválóan alkalmazható. Csicseriborsólisztet előállíthatunk otthon is, ha van a pirított borsószemek őrlésére-porítására alkalmas eszközünk, de bioboltokban, nagyobb hipermarketekben is beszerezhető. Ára nagyjából a lenmagból, kölesből, hajdinából készült lisztek árához hasonló.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen, jól záródó dobozban.

53 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.