Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emerald saláta avagy majdnem Waldorf saláta felturbózva

Emerald saláta avagy majdnem Waldorf saláta felturbózva
Emerald saláta avagy majdnem Waldorf saláta felturbózva
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg Waldorf salátát akartam készíteni, de nem nagyon szeretem a zellert, és véletlen rátaláltam arra, hogyha a zellert karfiollal helyettesítjük, akkor az az Emerald saláta. Szóval így készítettem Emerald salátát :-) és hogy tartalmasabbá tegyem egy kicsit, csirkemell helyett tintahalkarikákkal tálaltam és basmati rizzsel. Mivel sok sok zöldség volt itthon, így még azokkal is felturbóztam.

hozzávalók / 4 adag

Salátaalap

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Salátaalap

  1. Az összes zöldséget és gyümölcsöt nagyjából egyméretűre aprózzuk fel. Az almát érdemes megforgatni frissen facsart citromlével, hogy megtartsa szép színét.
  2. A karfiolt sós vízben egy picit megrottyantjuk, csak hogy még finomabb legyen.
  3. Kiegészíthető a saláta grillezett csirkemellel vagy garnélával, esetleg sós vízben kifőtt tintahalkarikákkal. Természetesen a fetasajt és egyes zöldségek is elhagyhatók, variálhatók. Az alap az alma, dió, zöld levelek és az emerald saláta fő hozzávalója a karfiol.

Öntet

  1. Az igazi recept szerint majonézzel készül az öntet, szóval a görög joghurt helyett használhatjuk azt is.
  2. Jelen esetben joghurttal készítjük, hogy egészségesebb legyen, szóval keverjük össze alaposan a hozzávalókat, és öntsük le a salátát vele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 440
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Emerald saláta, gyümölcsös zöldsaláta tintahal karikával, karfiolos zöldsaláta gyümölccsel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
retek levél 10 g
kígyóuborka 150 g
zöldhagyma 2 db
petrezselyem 3 szál
alma 1 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
szőlő 50 g
vöröskáposzta 0.5 kis fej
zellerlevél 10 db
karfiol 0.5 kis fej
dió 1 marék
feta sajt 40 g
tintahalkarika 50 g
jégsaláta 0.5 közepes fej
görög joghurt 150 ml
citromlé 1 citromból nyert
sovány tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
xilit 1 teáskanál