Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ementális kelkáposzta saláta

Ementális kelkáposzta saláta
Ementális kelkáposzta saláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen még fontosabbak a zöldségek, mert ugye nem sokféle kapható belőlük. Káposzta viszont van, és nem csak fehérből, hanem kelkáposztából is lehet finom salátát készíteni.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legjobb, ha fél napig a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, szárítjuk, és apró csíkokra vágjuk. Megsózzuk és 30 percet állni hagyjuk.
  2. A sárgarépát közben lereszeljük, a hagymát vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot gerezdekre szeljük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A kefírbe belekeverjük az olajat, a köménymagot, a mustárt és csipet sóval és cukorral ízesítjük.
  5. A sajttal együtt ráöntjük a kelkáposztára, belekeverjük a répát és a hagymát.
  6. Tálaláskor a tetejére tesszük a paradicsomot. (ez most nálam elmaradt)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 636
elküldve: 11
receptkönyvben: 476
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kelkáposztás-ementális saláta, téli vitaminsaláta káposztával és sajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

plutyka
plutyka Sat, 2012-07-07 13:27

Ma csináltam meg, nagyon jó lett, fasírt mellé tökéletes :-)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-12-10 18:05

Kedves Redy! Ez a sali valami mennyei! Igaz, hogy én kínai kelt használtam a kevésbé karakteres íze miatt. Fasírt kísérője volt.

211
kelkáposzta 40 dkg
kefir 2 dl
sárgarépa 2 db
lila hagyma 1 db
koktélparadicsom 5 db
ementáli sajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
dijoni mustár 1 tk
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
1 csipet