Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A zöldhagyma nem más, mint a frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. A vöröshagymát hajtatják annak érdekében, hogy minél magasabb legyen az igazán élvezetes, zsenge fehér része a zöldhagymának. Az első friss, tavaszi zöldségek közé tartozik, már tél végén, illetve kora tavasszal találkozhatunk vele a piacokon, boltokban. Íze édeskés, kellemes, kevésbé csípős, mint a vöröshagyma. A zöldhagyma sokak által kedvelt, ízletes csemege, amely a tavaszi időszakban fontos vitaminforrás is. A zöldhagyma C-vitamin tartalma rendkívül magas.
A zöldhagyma íze kellemes, édeskés, az átlagos hagymával ellentétben nem csípős. Fogyaszthatjuk nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, de minden esetben helyettesíthetjük vele a vöröshagymát a főzés, sütés során.

mikor vegyem

Koratavasszal, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, hűtőben.

Zöldhagyma alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!