Zöldhagyma

Zöldhagyma

Leírás

A zöldhagyma nem más, mint a frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. A vöröshagymát hajtatják annak érdekében, hogy minél magasabb legyen az igazán élvezetes, zsenge fehér része a zöldhagymának. Az első friss, tavaszi zöldségek közé tartozik, már tél végén, illetve kora tavasszal találkozhatunk vele a piacokon, boltokban. Íze édeskés, kellemes, kevésbé csípős, mint a vöröshagyma. A zöldhagyma sokak által kedvelt, ízletes csemege, amely a tavaszi időszakban fontos vitaminforrás is. A zöldhagyma C-vitamin tartalma rendkívül magas. A zöldhagyma íze kellemes, édeskés, az átlagos hagymával ellentétben nem csípős. Fogyaszthatjuk nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, de minden esetben helyettesíthetjük vele a vöröshagymát a főzés, sütés során.

Mikor vegyem

Koratavasszal, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, hűtőben.

100g Zöldhagyma

fehérjetartalom

1.83 g

zsírtartalom

0.133 g

szénhidráttartalom

7.34 g

víztartalom

89.83 g

Hány kalória

gramm

zöldhagyma?

Top ásványi anyagok

Kalcium

72 mg

Foszfor

37 mg

Magnézium

20 mg

Nátrium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.061 g

C vitamin

18.8 mg

Kolin

5.7 mg

Lutein+zeaxantin

1137 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.83 g

Zsír

telített zsírsav

0.032 g

egyszeresen telített zsírsav

0.027 g

többszörösen telített zsírsav

0.074 g

ásványi anyagok

Kalcium

72 mg

Vas

1.48 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

37 mg

Nátrium

16 mg

Cink

0.39 mg

Réz

0.083 mg

Mangán

0.16 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

2.6 g

cukor

2.33 g

víz

89.83 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.055 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.08 mg

Niacin - B3 vitamin

0.525 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.075 mg

Folát

64 µg

Kolin

5.7 mg

Béta-karotin

598 µg

Lutein+zeaxantin

1137 µg

E vitamin

0.55 mg

K vitamin

207 µg

A vitamin

50 µg

C vitamin

18.8 mg

B6 vitamin

0.061 g

Címlapról ajánljuk

Van-e új a nap alatt? 6 izgalmas új étterem a...

A balatoni gasztronómia évről évre egyre színesebb képet mutat. Míg minden szezonban nagy port kavarnak az aktuális szállás-, strandbelépő- és lángosárak, nem telik el év figyelemreméltó új helyek bejelentkezése nélkül. Hat új hely hat különböző stílusban, avagy csúcsgrill, Bíró Lajos-féle óriási rántott hús és kultúrbüfé a Balaton körül.

Nosalty

További cikkek