Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nizzai saláta ahogy Piros készíti

Nizzai saláta ahogy Piros készíti
Nizzai saláta ahogy Piros készíti
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a saláta, amiből szerintem könnyebb otthon finomat készíteni, mint étteremben jót találni. A látszólag sok összetevő ellenére ráadásul rendkívül gyors és egyszerű, hiszen a hozzávalók többsége általában alap élelmiszer, ami úgyis van otthon.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nincs két egyforma nizzai saláta recept, de a mainstream szerint nem illik bele a főtt krumpli, a kukorica, a majonéz (ezek az összetevők szerintem is megölik a saláta frissességét és azt az érzést, hogy ehetném akár a francia riviérán is).
Gazdagíthatjuk viszont kapribogyóval, lilahagymával, retekkel, piros vagy zöldpaprikával.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én egy nagy méretű mélytányérban szoktam elkészíteni, mert úgy még látványosabb. Először kisebb darabokra vágjuk a jégsalátát, és a változatosság kedvéért teszünk hozzá egy kis rukkolát is: ezeket elosztjuk a tányérokban.
  2. Mindkét tányérba teszünk 1-1 db feldarabolt paradicsomot, 6-8 szem fekete olajbogyót és egy darabolt tonhalkonzerv felét (előtte leöntöm a levét).
  3. Elkészítjük az öntetet: összekeverünk egy teáskanálnyi mustárt (lehetőleg dijonit) egy teáskanálnyi cukorral vagy mézzel, majd hozzáadunk kb. 6 ek. olívaolajat és 3 ek. balzsamecetet (esetleg borecet vagy tárkonyecet), kevés citromlevet, ezt megsózzuk és borsozzuk. Az öntet nagy részét ráöntjük a salátára és összekeverjük.
  4. Rászórjuk a kenyérkockákat, 1-1 feldarabolt főtt tojást helyezünk el a tetején, kicsit megsózzuk, és a maradék öntetből csepegtetünk rá. (Darálni szoktam a tetejére egy kis borsot is a látvány kedvéért.)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 404
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Piros

Mióta szakács: 2013.03.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

tonhalas nizzai saláta, tonhalas saláta főtt tojással, zöldsaláta tonhallal és tojással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fülőke
fülőke Sat, 2016-05-14 13:27

Étvágygerjesztő és egyszerű, mindenképp el fogom készíteni. Köszönöm a receptet!

595
jégsaláta 0.5 db
tonhalkonzerv 15 dkg
fekete olajbogyó 15 db
főtt tojás 2 db
paradicsom 2 közepes db
rukkola 10 dkg
olívaolaj 6 ek
balzsamecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
toast kenyér 2 szelet