r
Nosalty Logó

Nizzai saláta ahogy Piros készíti

Piros
Nizzai saláta ahogy Piros készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

596
Kalória
34.8g
Fehérje
23.9g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
351.7g
Víz
237.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2499 micro
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    703.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    2993 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4998 micro
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    558 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. Én egy nagy méretű mélytányérban szoktam elkészíteni, mert úgy még látványosabb. Először kisebb darabokra vágjuk a jégsalátát, és a változatosság kedvéért teszünk hozzá egy kis rukkolát is: ezeket elosztjuk a tányérokban.
  2. Mindkét tányérba teszünk 1-1 db feldarabolt paradicsomot, 6-8 szem fekete olajbogyót és egy darabolt tonhalkonzerv felét (előtte leöntöm a levét).
  3. Elkészítjük az öntetet: összekeverünk egy teáskanálnyi mustárt (lehetőleg dijonit) egy teáskanálnyi cukorral vagy mézzel, majd hozzáadunk kb. 6 ek. olívaolajat és 3 ek. balzsamecetet (esetleg borecet vagy tárkonyecet), kevés citromlevet, ezt megsózzuk és borsozzuk. Az öntet nagy részét ráöntjük a salátára és összekeverjük.
  4. Rászórjuk a kenyérkockákat, 1-1 feldarabolt főtt tojást helyezünk el a tetején, kicsit megsózzuk, és a maradék öntetből csepegtetünk rá. (Darálni szoktam a tetejére egy kis borsot is a látvány kedvéért.)

Recept infó

  • Főzés ideje: 20 p

Ez az a saláta, amiből szerintem könnyebb otthon finomat készíteni, mint étteremben jót találni. A látszólag sok összetevő ellenére ráadásul rendkívül gyors és egyszerű, hiszen a hozzávalók többsége általában alap élelmiszer, ami úgyis van otthon.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek