Tintahalkarika

Tintahalkarika

Leírás

A tintahal puhatesű, fejlábú tengeri állat, legismertebb fajtája a közönséges tintahal. Puha, fehér húsa van, szálkát nem tartalmaz, mivel csak nevében hal. Tíz szabálytalan tapogatókarja van. Sok fehérjét és telítetlen zsírsavat, valamint B-12 vitamint tartalmaz. A tintahalat töltve vagy felkarikázva fogyasztják. A tintahalkarikákat általában sütve, rántva vagy grillezve salátákhoz vagy tésztaételekhez készítik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Tintahalkarika

fehérjetartalom

16.24 g

zsírtartalom

112000.333 g

szénhidráttartalom

0.82 g

víztartalom

80.56 g

Hány kalória

gramm

tintahalkarika?

Top ásványi anyagok

Foszfor

387 mg

Nátrium

372 mg

Kalcium

90 mg

Magnézium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.15 g

C vitamin

5.3 mg

Niacin - B3 vitamin

1.216 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.91 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.24 g

Zsír

telített zsírsav

0.118 g

egyszeresen telített zsírsav

0.081 g

többszörösen telített zsírsav

0.134 g

koleszterin

112 g

ásványi anyagok

Kalcium

90 mg

Vas

6.02 mg

Magnézium

30 mg

Foszfor

387 mg

Nátrium

372 mg

Cink

1.73 mg

Réz

0.587 mg

Mangán

0.11 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

80.56 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.009 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.91 mg

Niacin - B3 vitamin

1.216 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

16 µg

Retinol

113 µg

B12 vitamin

3 µg

A vitamin

113 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.15 g

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.