Tintahalkarika

Leírás

A tintahal puhatesű, fejlábú tengeri állat, legismertebb fajtája a közönséges tintahal. Puha, fehér húsa van, szálkát nem tartalmaz, mivel csak nevében hal. Tíz szabálytalan tapogatókarja van. Sok fehérjét és telítetlen zsírsavat, valamint B-12 vitamint tartalmaz. A tintahalat töltve vagy felkarikázva fogyasztják. A tintahalkarikákat általában sütve, rántva vagy grillezve salátákhoz vagy tésztaételekhez készítik.

Tintahalkarika
79
Kalória
16.2g
Fehérje
0.8g
Szénhidrát
0.7g
Zsír
80.6g
Víz
112g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Tintahalkarika

fehérjetartalom

16.24 g

zsírtartalom

112000.333 g

szénhidráttartalom

0.82 g

víztartalom

80.56 g

gramm tintahalkarika?

Top ásványi anyagok

Foszfor

387 mg

Nátrium

372 mg

Kalcium

90 mg

Magnézium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.15 g

C vitamin

5.3 mg

Niacin - B3 vitamin

1.216 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.91 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.24 g

Zsír

telített zsírsav

0.118 g

egyszeresen telített zsírsav

0.081 g

többszörösen telített zsírsav

0.134 g

koleszterin

112 g

ásványi anyagok

Kalcium

90 mg

Vas

6.02 mg

Magnézium

30 mg

Foszfor

387 mg

Nátrium

372 mg

Cink

1.73 mg

Réz

0.587 mg

Mangán

0.11 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

80.56 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.009 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.91 mg

Niacin - B3 vitamin

1.216 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

16 µg

Retinol

113 µg

B12 vitamin

3 µg

A vitamin

113 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.15 g

14 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...