Sovány tej

Leírás

A tej egyike a legtöbbet és leggyakrabban használt alapanyagoknak. A tej rendkívül tápláló, kitűnő fehérjeforrás, továbbá nem csak kalciumban gazdag, hanem számos vitamin is megtalálható benne, mint például a B1, B2, B6, B12 vitaminok, valamint az A-vitamin. A tej három alapvető fajtája: a teljes tej (3,5-5,5 %-os zsírtartalommal), a zsírdús tej (2,8-3,5 % zsírral) és a 0,5-1,5 % zsírtartalmú sovány tej. A sovány tejben éppúgy megtalálható a fehérje, a kalcium és a zsírban oldódó A-vitamin kivételével a többi vitamin is, ugyanis a zsírtalanítás során kizárólag a tej zsírját távolítják el.

Sovány tej
44
Kalória
3g
Fehérje
4g
Szénhidrát
1g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
4g
Cukor

100 g Sovány tej

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

4 g

víztartalom

0 g

gramm sovány tej?

Top ásványi anyagok

Vas

200 mg

Kalcium

114 mg

Nátrium

53 mg

Foszfor

40 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

150 mg

Tiamin - B1 vitamin

32 mg

C vitamin

1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

114 mg

Vas

200 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

40 mg

Nátrium

53 mg

szénhidrát

cukor

4 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

32 mg

Riboflavin - B2 vitamin

150 mg

C vitamin

1 mg

68 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...