Görög joghurt

A joghurt eredetileg török találmány. A görög joghurt, mint ahogy a neve is mutatja Görögországból származik. Az 1920-as években Franciaországba menekülő görög emigránsok vitték magukkal a juhtejből készült receptet - felszolgálták éttermeikben és eljuttatták a boltokba is. A görög joghurt sűrűbb, mint a normál joghurtok és egészségesebb is. Alacsony laktóz tartalma miatt az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Fehérjében gazdag, rendszeres fogyasztása megfelelő mennyiségű kalciumot biztosít a szervezet számára és rendben tarja a bélrendszert is. Összegezve, a görög joghurt nagyon egészséges táplálék.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
4 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
5 g
víztartalom
0 g
fehérje
4 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Persze karácsonykor mindannyian szeretjük megadni a módját az ünneplésnek, de azért ilyenkor sem árt, ha odafigyelünk a költséghatékonyságra. És ez nemcsak a költekezés csökkentését jelentheti, hanem például... az okos hűtőhasználatot is?
NosaltySorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek az ünnepi, ínycsiklandozó decemberi fogások!
Nosalty2023-ban is fantasztikus ünnepi dekorációt kapott a Fehér Ház, melynek témája ezúttal a 'csoda' és 'öröm' volt.
NosaltyAmióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!
Ez a mesteri hármas nem szűkölködik karácsonyi ízekben! Jöhet egy gazdag halászlé, melyet kövessen egy kis gesztenyétől édeskés pulyka, végül apró linzereket készítünk, kis nutellás csavarral.
A sütés nélküli sütemények karácsonykor igazi aduászok lehetnek, hiszen szupergyorsan megvannak, és nem foglalják le a sütőt sem.