Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (5)

leírás

 
A joghurt eredetileg török találmány. A görög joghurt, mint ahogy a neve is mutatja Görögországból származik. Az 1920-as években Franciaországba menekülő görög emigránsok vitték magukkal a juhtejből készült receptet - felszolgálták éttermeikben és eljuttatták a boltokba is. A görög joghurt sűrűbb, mint a normál joghurtok és egészségesebb is. Alacsony laktóz tartalma miatt az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Fehérjében gazdag, rendszeres fogyasztása megfelelő mennyiségű kalciumot biztosít a szervezet számára és rendben tarja a bélrendszert is. Összegezve, a görög joghurt nagyon egészséges táplálék.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Görög joghurt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (5)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    zsombor86
    zsombor86 Mon, 2016-08-29 14:15

    A görög joghurt hoz hasonló alapanyag a skyr, ami egy izlandi joghurt, nagyon alacsony zsírtartalommal és magas fehérjetartalommal, igazi superfood. Néha lehet kapni az Aldi vagy Lidl időszakos ajánlatai közt. Amúgy a joghurtokat legjobb házi készítésű gyümölcs öntetekkel fogyasztani. Igaz szuper és egészséges desszert vagy reggeli:
    http://dinneralfresco.hu/isteni-szilvas-desszert-reggelire/

    cicurka
    cicurka Wed, 2012-02-29 12:31

    A Sparban kapható görög joghurt (kb fél éve) a natúr joghurtok, kefírek között is. Egy nagy doboz kb 300-400 Ft. Fincsi krémes, sűrű. :)

    Nananyó
    Nananyó Tue, 2012-02-21 13:45

    Kedves Mislenbaba! Köszönöm a választ. A közelünkben van egy Spar, elég gyakran vásárolok ott, a görög joghurtot csak ízesítve láttam a dobozosok között. Most keresem a csem. pultban! T.Mari

    Nananyó
    Nananyó Mon, 2012-02-13 13:20

    Valószínűleg a tájékozatlanságom az oka, de nem tudom, hol kapható igazi natúr görög joghurt? Örülnék, ha kapnék tippeket. Előre is köszönöm, T. Mari

    mislenbaba
    mislenbaba / mislenbaba Mon, 2012-02-20 17:14

    Kedves Nananyó! A spárban kapható, méghozzá a csemegepultban van. Kérni kell. 1100-1300 forint kilója.