r
Nosalty Logó

Cukkiniszósz sárgaborsófasírttal

Sárika konyhája-Bíró Sára
Cukkiniszósz sárgaborsófasírttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szósz

Fasírt

1013
Kalória
29.8g
Fehérje
81.9g
Szénhidrát
65.5g
Zsír
181g
Víz
15.1g
Koleszterin
25.6g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szósz

Fasírt

Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szósz

Fasírt

Összesen 2027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szósz

Fasírt

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3415 micro
Összesen 2027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Szósz

  1. Olívaolajon és vajon kissé megdinszteljük a felaprított újhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, majd a héjával együtt feldarabolt cukkinit, és a hámozott krumplit. Jól összeforgatjuk, meghintjük liszttel, majd kb. 2 dl hideg vízzel / annyi, hogy ellepje a cukkinit/ felengedjük.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított bazsalikommal és petrezselyemmel. Megpároljuk, közben rázogatjuk. Beletesszük a krémsajtot, beletesszük a friss bazsalikomlevelet, pürésítjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd felforraljuk. Hidegen és melegen is fogyasztható. Remek tésztaszósznak is.

Fasírt

  1. Előző este beáztatjuk a borsót, másnap babérlevéllel, hagymával együtt kis só hozzáadásával előfőzzük. Ha meghűlt, a vizet lecsepegtetjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, fűszerezzük sóval, borssal és petrezselyemzölddel.
  2. Egy teáskanál olajon megdinsztelünk egy evőkanál apróra vágott póréhagymát, csipet paprikát adunk hozzá, ezt hozzáadjuk a masszához, jól összekeverjük. Jól formázható állaga legyen. Serpenyőben olajat hevítünk és két kanállal kis halmokat teszünk és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek