Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve

Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve
Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megszerettem az édesburgonyát, és ezért úgy döntöttem, készítek belőle valami finomat, ami nem tocsog a zsírban, egészséges és alacsony kalóriatartalmú.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez a kis fasírt előételnek vagy főétel mellé köretnek is megfelelő, de magában is jóízűen elfogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztításuk után a répákat és az édesburgonyát vékony hasábokra vágjuk, hogy könnyebben megpuhuljanak. A párolóedényben vizet forralunk, és fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  2. A megpárolt zöldségeket egy nagyobb tálban összetörjük, majd ételízesítővel, borssal és a fokhagymaporral fűszerezzük.
  3. Egy tojást külön tálba ütünk és felverünk, majd hozzákeverjük az étkezési keményítőt, és azzal is elkeverjük. Egy kissé híg masszát kapunk.
  4. Ehhez a masszához reszelünk még kb 4-5 dkg trappista sajtot (nem mértem), ami lehet akár több is, ízlés szerint. (Én csak annyit reszeltem bele nagy lyukú reszelőn, amennyi egy kicsit összefogja, hogy ne legyen annyira folyós.)
  5. Összekeverjük a masszát, és kicsit állni hagyjuk. Csupán pár percig, míg előkészítjük a sütőpapírral kibélelt tepsit. A sütőpapírra teáskanállal kis halmokat teszünk, amiket aztán elegyengetünk.
  6. Magas hőfokra (180-190°C) előmelegített sütőbe tesszük, és kb 6-7 percig sütjük. Amikor már a sajt kezd megsülni az alján, akkor kivesszük a tepsit, megfordítjuk a fasírtokat, és további 7-8 percre visszatesszük. Érdemes figyelni, nehogy lesüljön az alja, bár úgy se lesz rossz íze, ha kicsit megkapja.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 772
elküldve: 10
receptkönyvben: 342
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

phannay

Mióta szakács: 2012.10.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás-édesburgonyás fasírt, lisztmentes-olajmentes zöldségfasírt, sütőben sült zöldségfasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mes
Mes Thu, 2016-06-02 14:24

Köszönöm a receptet. 14 hónapos kisfiamnak is nagyon ízlett. Darabos ételek átvezetéséhez is kiváló.

190
sárgarépa 2 közepes db
édesburgonya 1 db
tojás 1 db
étkezési keményítő 2 kk
ételízesítő 0 ízlés szerint
trappista sajt 4 dkg
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint