adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A paprikáshoz
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 db kápia paprika
-
3 db paradicsom
-
3 ek sűrített paradicsom
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 ml víz
-
500 g újkrumpli
185
Kalória
4.4g
Fehérje
29.9g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
271.8g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A paprikáshoz
-
53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g kápia paprika19 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
10 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
125g újkrumpli77 kcal
Összesen
185
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A paprikáshoz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
360g kápia paprika77 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
39 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g újkrumpli308 kcal
Összesen
739
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A paprikáshoz
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
25.1g kápia paprika5 kcal
-
20.9g paradicsom4 kcal
-
3.3g sűrített paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g víz0 kcal
-
34.9g újkrumpli21 kcal
Összesen
51
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 271.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 1645 micro
-
β-crypt 362 micro
-
Likopin 5381 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
185
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 119.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 1087.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 517 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 376 micro
-
β-karotin 6579 micro
-
β-crypt 1446 micro
-
Likopin 21526 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
739
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 1501 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
51
kcal
Elkészítés
A paprikáshoz
- A kápiákat megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt teljesen puhára sütjük. Egy tálba tesszük, frissentartó fóliával lefedjük és hagyjuk 15-20 percig pihenni. Utána eltávolítjuk a csumát és a magházat, illetve lehúzzuk a paprikák héját. A sült paprikahúst félretesszük.
- Egy fazékban az olajon elkezdjük dinsztelni a felkockázott hagymát. Fedő alatt 5-7 perc alatt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát. 1-2 perc alatt lepirítjuk, ekkor jöhet a sűrített paradicsom. Közepes lángon, kevergetés mellett karamellizáljuk a sűrítményt, majd a tűzről lehúzva rászórjuk a fűszereket.
- A fűszeres alaphoz adjuk a kockázott paradicsomot, majd alacsony lángon, fedő alatt teljesen szétfőzzük. Hozzáadjuk a sült paprikát és a vizet, majd az egészet 10 perc alatt összefőzzük. Botmixerrel teljesen simára dolgozzuk az alapot.
- Az újburgonyát megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a paradicsomos-paprikás alaphoz, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, ízlés szerint tovább fűszerezzük. Friss petrezselyemmel és kenyérrel tálaljuk.
Recept infó
- Főzés ideje: 40 p
- Sütés ideje: 25 p
Sokan állítják, hogy újburgonyából nem lehet jó paprikást főzni, ezt azonban ízes, sűrű szaftjával könnyedén megcáfolja az alábbi recept. Alapvetően húsmentes ételről van szó, de sült szalonnával, kolbásszal, virslivel bármikor bátran kiegészíthetjük.