r
Nosalty Logó

Csirkezúzás becsinált leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirkezúzás becsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 554 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 3320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 32 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3341 micro
  • β-karotin
    9073 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 554 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7194.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    8397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5712 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    680 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1936 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    20045 micro
  • β-karotin
    54436 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    6044 micro
Összesen 3320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket pucoljuk, daraboljuk, mossuk.
  2. Nagy fazékba beletesszük a zöldségeket, mindet (kivétel a burgonyát!), és felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket is. Feltesszük főni, és ezalatt elkészírjük a habarást is.
  3. A főzés először nagy lángon történjen, majd ha felforrt, kis lángon, fedővel a tetején, de nem teljesen, egy fakanállal kitámasztjuk, hogy lássuk, és érezzük is az illatát. Olykor megnézzük, megkóstoljuk, szükség szerint pótoljuk a fűszereket.A csirkezúzát mossuk, kisebb darabokra vágjuk, és beletesszük a levesbe. Aki kóstolja, és érzi, hogy nem puha, még főzze 10-15 perccel tovább, és kóstolja, szükség szerint ízesítse.Nekem kuktám nincs, azzal gyorsabb.
  4. Elkészítjük a habarást. Kis tálba beletesszük a lisztet, a vízet, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, azzal is simára keverjük. Ha kell még, pici víz mehet bele. Elkeverjük, és a sóval ízesítjük, kész is.
  5. Ekkor tesszük bele a negyedekre vágott burgonyát, amit főzünk kb. 12-15 percig, attól függ, milyen nagyok.
  6. Az utolsó percekben kerül bele a tészta, amivel csak pár percet fő (3-4 perc), és a lángot kicsire vesszük, behabarjuk a szitán átöntve a habarást, hogy ne legyen csomós. Keverjük meg, és ha újra felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet.
  7. Kiszedjük a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és tálba öntve a levest, tálalhatjuk is. Díszítésként pirospaprikát (csípős) és szárított petrezselyemzöldet tehetünk mellé illetve rá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24176
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Ajánló

Ezután a finom és laktató leves után, valamilyen halas, rizses, esetleg tésztás, szószos ételt tudok elképzelni, itt legalábbis nálunk ezek készültek:-). Azok után pedig finom bor, (aminek a vendég örült a legjoban :-).)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkezúzás becsinált leves
Éva-Anyóca 350 recept

Én teljes erővel várom már a tavaszt, és ezért kerültek elő a zöldségek, (frissből persze sokkal másabb az íze!), minél több, annál finomabb és ízletesebb, hogy még valami feldobja, és érdekessé tegye, így került bele a csirkezúza. Nagyon ízlett a családnak.:-) Mielőtt valaki kétségbeesne a mennyiség olvasásánál, ez a leves két napra készült, és még vendég is befutott, akit meg tudtam kínálni eme becsinált levessel. Mindenki tetszését elnyerte.:-) Ez a történetem.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Évám! Elmentettem a levesedet,megvárom vele a friss zöldségek egy részét és kipróbálom. Az üvegházban nemsokára lesz friss sárgarépám, gyökerem. Még tavaly vetettem el. Eszembe jutott a mai nap folyamán, hogy a friss spenót mire használom még: A Lidl - ben szoktam venni kockázott bacont, egy maréknyit kisütök bel?le,ráöntök 2 dl f?z?tejszínt és a friss spenótból gyúrt zöldmetéltet,frissen kif?zve rádobom,átforgatom és kész! Lehet reszelt fokhagymát vagy felkarikázott snidlinget is a kisült bacon - hoz szórni. Puszi Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! De jó Neked, hogy hamarosan friss zöldségeid lesznek:-))) A tipp a spenótra, nagyon de nagyon jó!!!!:-))) Kipróbálom:-))) Puszi érte!:_))) Mail ment:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva! Köszönöm a villámgyors választ,a spenótos recept véletlenül jutott eszembe.Egy hölgynek válaszoltam az oldalon és neki is leírtam.Fini, próbáld ki ! Puszi Anci

Norci79

Kedves Éva-Anyóca! Tetszik a leves, kipróbálom. Én nemrég egy másfajta zúzaleves receptet töltöttem fel, de még nem hagyták jóvá. :-) Szép estét! Nóri

Törölt felhasználó

Kedves Éva!Nagyon jól néz ki a levesed,el is mentettem.Mind a 7 pontot 2x elolvastam,de nem tudom mi van a zúzával?Vagy csak figyelmetlen vagyok?Meg kell el?re f?zni?(persze csak,ha el?kerül!:P)Nekem kevés a zúza 35-40 perces f?zése,vagy az csak a zöldségekre vonatkozik?Én a zúzát el?bb el?f?zném kuktában.Jó nyomon járok így?Remek ez a sok zöldség együtt,mi is imádjuk,de csak csirkemellb?l csináltam eddig ragulevest.Biztosan megf?zöm, majd beszámolok róla.Üdv.:Éva

Éva-Anyóca

norci 79! Köszönöm szépen,:-))) Érdemes próbálni.:-) Várom a Te alkotásodat:-)) Szép estét:Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves nyughatatlan8! Remélem, miel?bb orvosolható a hiány, sajnos nem tudom, hogy mi történt, pedig benne volt, de segítség kérésen túl vagyok, remélem, hogy Eszter kitud ebb?l a slamasztikából is húzni, mert volt két mondat, ami kimaradt, azzal már értelmezhet?bb lesz a recept elkészítésének leírása.:-))) Kis türelem,sajna én nem tudtam belejavítani:-((( Szép hetet! Hidd el, ezzel is finom és érdekes, ha van kuktád, az Neked jó, nekem nincs, és azzal biztosan jobb és gyorsabb. F?zd azzal.:-))) Olyan Stahl Jutka féle kuktát elfogadnék én is:-)))) Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

A csirkezúzát a második pontnál kell beletenni, mossuk, kisebb darabokra vágjuk, és feltesszük f?ni, beletesszük a zöldségeket, kivéve a burgonya, és f?zzük 35-40 percig.Kóstoljuk, és ha nem puha, még f?zzük 10-15 percig, és ízesítsük is, szükség szerint. Ha valakinek kuktája van, annak gyorsabb és egyszer?bb a leves megf?zése. Remélem, miel?bb sikerül kijavítani a hiányt.:-))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Jaj,de guszta! Röviden összefoglaltam,de nagyon szuper! Imádom az ilyen mindentbele leveseket,és nem mellesleg egészséges is. Úgy megenném, most azonnal!

Törölt felhasználó

Kedves Éva!Köszönöm a gyors választ!Nem tudom,hogy Stahlnak milyen kuktája van,nekem van 35 éves is,meg szép krómozott is,de az nem számít,akkor célszer?bb egy kicsit el?f?zni és úgy bele a többi.Biztos megcsinálom,mert szeretjük a tartalmas leveseket.Köszi a receptet,üdvözöllek:egy másik Éva

Éva-Anyóca

Kedves Jolci! Köszi szépen, igazán megéri és nagyon finom, laktató:-))) Végre zöldségeket is lehet beletenni,:-))) Sajna, már elfogyott, remélem, sikerül majd elkészítened.Igen, a csirkezúzával kezd a f?zést, amit kisebb darabokra vágsz fel, fazékba téve vízzel felöntesz és bef?szerezel, majd kb. 15 perc után bele a zöldségek, a burgonya nem, és akkor felöntöd , utána ízesítesz, és ha teljesen úgy érzed, mindjárt jó a zúza, akkor bele a burgonya, ha az is majdnem kész, akkor bele a tészta, és mire az egész kész,vigyázz a sót megeszi a burgonya!:-)) , utána kell ízesíteni, akkor lehet ezután behabarni.Jól írtam le, valahogy kimaradt a második pontnál ez a leírás, és sajna már nem tudom kijavítani, de remélem, majd sikerül,segítséget kértem.Hidd el, megéri elkészíteni, nem drága és finom leves.:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves nyughatatlan8! A második pontból elt?nt két mondatot, remélem miel?bb bevarázsolódva látjuk, nekem nem sikerült utólag belejavítanom.Remélem, meg lesz, de hogy miért nincs benne, pedig ott volt???:-(( Na mindegy, azért írtam le, hogy végül is tudd, hogy hogyan kellene:-))) Stahl Jutkáé, baromi jól néz ki, és profi:-)))Én a régiekt?l tartok.Egyszer unokatesóm babgulyást csinált egy ilyen fütyül?s csodában, az ételr?l nem tudok mit mondani, ugyanis a g?z pont a karomra és az ? karjára sípolt ki, állatira fájt, aztán úgy döntött,a benne lév? étel, hogy bemutatkozik a konyhának, és mindenütt volt, a falon, plafonon, ne tudd meg:-((((( Takaríthattunk, dokihoz is mentünk, és még festeni is kellett a konyhát.:-((( Azóta nekem ez a csoda masina nem jön be.:-))) Biztos jó!!:-)))De én tartok t?le. Szép napot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Mindenki! Az aranyos segítségem, Eszter pótolta a hiányosságomat, és benne van a receptben, ami valami oknál fogva, els? nekifutásra kimaradt!:-))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca!Te aztán mindent elkövettél,hogy megtudjunk mindent err?l a szép levesr?l.Köszi az intézkedést,így már remek.Lehet,hogy nemsokára kipróbálom.Kuktával mi is jártunk így,de ez ne szegje kedvedet.Az új kukták nem ilyen lövöldöz?sek!Illetve,ha hamarabb nyitod ki,akkor igen,nekem futott ki emiatt húslevesem.Férjem szerint ez a törökök bosszúja volt(török az egyik kuktám) az Egerben elszenvedett gulyásleves "zápor" miatt.:)) Azért én ajánlom mindenkinek,nagyon sok id?t és f?leg energiát lehet így megspórolni.Mindenkinek balesetmentes f?z?cskézést és szép napok kívánok:Éva

Éva-Anyóca

Kedves nyughatatlan8! Igyekszik az ember, f?leg, ha érthetetlen okok miatt (legalábbis nekem), elt?nnek szavak.Pedig figyeltem, mert a zúza, tényleg kicsit több f?zést igényel, mondjuk én emiatt szoktam kicsikre vágni, hátha sikerültebben f? meg...:-))) Tényleg a kukta emiatt lehet ilyen,ki találta ki vagy fel?? Ha a törökök, akkor ez valódi bosszú ellenünk.:-((Amúgy az a kukta amit a tv-ben láttam a Stahl Jutka féle, hát az olyan spéci, csak az ára nem tetszik.:-))) De, ha már ilyen sok jót mondtál, azaz írtál róla, lehet, egyet csak beszerzek:-))) Valóban, a mai napom balesetmentes volt, remélem mindenkié:-))) Szép tavaszi hetet kívánok, sok sütéssel és f?zéssel, na meg süti sütéssel és napsütéssel,:-)))) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek