r
Nosalty Logó

Csirkezúzás becsinált leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkezúzás becsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 554 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 3320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 32 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3341 micro
  • β-karotin
    9073 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 554 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7194.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    8397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5712 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    680 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1936 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    20045 micro
  • β-karotin
    54436 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    6044 micro
Összesen 3320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket pucoljuk, daraboljuk, mossuk.
  2. Nagy fazékba beletesszük a zöldségeket, mindet (kivétel a burgonyát!), és felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket is. Feltesszük főni, és ezalatt elkészírjük a habarást is.
  3. A főzés először nagy lángon történjen, majd ha felforrt, kis lángon, fedővel a tetején, de nem teljesen, egy fakanállal kitámasztjuk, hogy lássuk, és érezzük is az illatát. Olykor megnézzük, megkóstoljuk, szükség szerint pótoljuk a fűszereket.A csirkezúzát mossuk, kisebb darabokra vágjuk, és beletesszük a levesbe. Aki kóstolja, és érzi, hogy nem puha, még főzze 10-15 perccel tovább, és kóstolja, szükség szerint ízesítse.Nekem kuktám nincs, azzal gyorsabb.
  4. Elkészítjük a habarást. Kis tálba beletesszük a lisztet, a vízet, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, azzal is simára keverjük. Ha kell még, pici víz mehet bele. Elkeverjük, és a sóval ízesítjük, kész is.
  5. Ekkor tesszük bele a negyedekre vágott burgonyát, amit főzünk kb. 12-15 percig, attól függ, milyen nagyok.
  6. Az utolsó percekben kerül bele a tészta, amivel csak pár percet fő (3-4 perc), és a lángot kicsire vesszük, behabarjuk a szitán átöntve a habarást, hogy ne legyen csomós. Keverjük meg, és ha újra felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet.
  7. Kiszedjük a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és tálba öntve a levest, tálalhatjuk is. Díszítésként pirospaprikát (csípős) és szárított petrezselyemzöldet tehetünk mellé illetve rá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 25050
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Ajánló

Ezután a finom és laktató leves után, valamilyen halas, rizses, esetleg tésztás, szószos ételt tudok elképzelni, itt legalábbis nálunk ezek készültek:-). Azok után pedig finom bor, (aminek a vendég örült a legjoban :-).)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkezúzás becsinált leves
Éva-Anyóca 350 recept

Én teljes erővel várom már a tavaszt, és ezért kerültek elő a zöldségek, (frissből persze sokkal másabb az íze!), minél több, annál finomabb és ízletesebb, hogy még valami feldobja, és érdekessé tegye, így került bele a csirkezúza. Nagyon ízlett a családnak.:-) Mielőtt valaki kétségbeesne a mennyiség olvasásánál, ez a leves két napra készült, és még vendég is befutott, akit meg tudtam kínálni eme becsinált levessel. Mindenki tetszését elnyerte.:-) Ez a történetem.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.