Csirkezúza

Csirkezúza

Leírás

A csirke feldolgozásának szerves része a zúza (zúzógyomor) eltávolítása más belsőségekkel egyetemben. Ez az izmos szerv végzi a táplálék mechanikai feldarabolását. A zúza domború oldalát fel kell hasítani, hogy a magzsák eltávolítható legyen. Az egész csirke feldolgozása után a zúzát más belsőségekkel együtt vissza szokták tenni a konyhakész csirkébe. A családi ebédnél a zúza a gyerekek csemegéje szokott lenni - bizony, ez egy kitüntetett hely a gasztronómiában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

47 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek