Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rucabecsinált

Rucabecsinált
Rucabecsinált
115 perc / előkészület: 10 perc főzés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss fehér kenyérrel fincsi.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat, szárnytöveket és nyakakat megtisztítjuk, majd 2,5 liter vízben feltesszük lassú tűzön főni. Amikor felforr, leszedjük a habját, majd sóval, frissen őrölt borssal és paprikakrémmel ízesítjük. Beledobjuk egészben a megpucolt vöröshagymát és fokhagymagerezdet.
  2. 60 percig főzzük lassú tűzön, majd hozzáadjuk az apró kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát és burgonyát. Újabb 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, és további 20 percig főzzük.
  3. A húsokat kiszedjük, kicsontozzuk, és az így kapott húscafatokat visszahelyezzük a levesbe.
  4. Majorannával ízesítjük, a lisztből és tejfölből készített habarással sűrítjük, és további 5 percig főzzük.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamás apuci

Mióta szakács: 2013.11.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves kacsahúsból, kacsaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

410
kacsahús 120 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
burgonya 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
zöldbab 25 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 17 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
víz 2.5 l