Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos csirkeleves

Joghurtos csirkeleves
Joghurtos csirkeleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, ízletes, könnyű leves.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk.
  2. A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk, felkockázzuk).
  3. Egy fazékban olajat hevítünk, rárakjuk a húst, és kevergetve kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a felaprított zöldet, és tovább kevergetjük néhány percig.
  4. Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, és puhára főzzük, de közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
  5. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy kevés lével, a kész leveshez adjuk, kiforraljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, kevés citromlével pikánssá tesszük.
  6. Közben elkészítjük a grízgombócot, a hozzávalókat kikeverjük, kb. 15 percig pihentetjük.
  7. Vizes kézzel kisebb gombócokat rakunk forrásba lévő vízbe, és megfőzzük (kb. 20-30 perc). Akkor jó, ha a félbevágott gombóc közepe is átfőtt. A kész levest ezzel tálaljuk.
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 118
elküldve: 6
receptkönyvben: 193
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos zöldséges csirkeleves, joghurtos csirkeleves grízgombóccal, joghurtos húsleves gombóccal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-04-30 11:16

A piacon nem volt celler,de ez a tény nem tántorított el attól,hogy a vasárnapi aztalra ezt tegyem első fogásként.Nagyon finom!Nem is értem,a többi főzőtársam hogyhogy nem fedezte még fel e nagyszerű étket...Mindenesetre örülök,hogy én ráakadtam.

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-05-01 00:11

Szia, örülök, hogy ízlett, mi is szeretjük, ez már nagyon régóta szerepel nálunk is az étlapon.
Üdv.Kati

519
csirkeszárny 6 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 db
zeller 0.25 kis db
zöldborsó 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
víz 2 l
joghurt 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
tojás 1 db
búzadara 60 g
vaj 3 dkg
0 ízlés szerint