Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Becsinált karfiolleves

Becsinált karfiolleves
Becsinált karfiolleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvből van ez a recept. Bármilyen levestésztával finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprólékot a leveszöldséggel, sóval megfőzzük. A csontról leszedett húst tányérra rakjuk, és összeaprítjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük. A vajon a petrezselyemmel 1 evőkanál levessel fedő alatt pároljuk. (A lé teljesen lefő róla.)
  3. Ezután meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a levest, és addig főzzük, amíg a karfiol egészen puha lesz.
  4. Ekkor beletesszük az aprólékot, és felforraljuk.
  5. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük. Egy kis leves levével elkeverjük, és a leveshez adjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 370
elküldve: 2
receptkönyvben: 253
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös karfiolleves szárnyas aprólékkal, szárnyas raguleves karfiollal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

386
csirkeaprólék 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karfiol 1 kis fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1 dl
tojássárgája 1 db