Nosalty Logó

Bun cha (vietnami húsgolyók) pak choi- és uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Bun cha (vietnami húsgolyók) pak choi- és uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Összesen 2760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Összesen 2760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Összesen 100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9443.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1286 micro
  • β-karotin
    8351 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6562 micro
Összesen 2760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9443.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1286 micro
  • β-karotin
    8351 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6562 micro
Összesen 2760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Egy kis serpenyőben öntsük össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon kezdjük el karamellizálni. Akkor indul be a folyamat, ha sok apró buborékot látunk a felszínén, színe pedig a világosból sárgára, majd sötétbarna, karamellszínűvé válik. Ez nagyjából 8-10 percet vesz igénybe, eközben nyugodtan vágjuk finomra a hagymánkat.
  2. Ha elkészült a karamellünk, adjunk hozzá még 2 evőkanál hideg vizet, keverjük össze, és adjuk hozzá egy keverőtálban a darált húshoz. Mehet hozzá a többi alapanyag is szépen sorban: újhagyma, snidling, citromfű, 3 ek halszósz, 2 teáskanál osztrigaszósz, bors ízlés szerint.
  3. Alaposan gyúrjuk össze a húst a fűszerekkel, hogy jól összeérjen, majd 10-15 perce tegyük félre, de a tökéletes pácolás érdekében akár 1-2 órára a hűtőszekrényben is pihentethetjük. Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb serpenyőben, a felhevített szezámolajon átsütjük őket. Használjunk nagy lángot, és rázogassuk/forgassuk őket folyamatosan!

A szószhoz

  1. A mártás elkészítéséhez egy tálban habverővel keverjük össze a lime vagy citrom levét, a cukrot, a vizet, rizsecetet és a halszószt. Kisebb lábosba tesszük, és nagyjából a felére forraljuk vissza. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Ízlés szerint fűszerezzük apróra zúzott chilivel és fokhagymával, dobjuk fel a vékonyra szeletelt sárgarépával.

A pak-choi salátához

  1. Szedjük levelére a pak choi-t, alaposan mossuk meg, majd a gyökér végét vágjuk le egyenesre.
  2. Melegítsük fel a mogyoróolajat egy nagy wokban vagy serpenyőben közepes lángon, és adjunk hozzá 1 evőkanál szezámolajat, a fokhagymát, a chilit, a halszószt, szójaszószt, limelevet, pici vizet és a pak choi-t. Forgassuk, mozgassuk össze őket, amíg a leveleken bevonat képződik.
  3. Vegyük vissza a hőt, majd 3-6 percig süssük tovább időnként dobálva, egészen addig, amíg a levelek megfonnyadnak (a szárak gyengédek-ropogósak legyenek). Ha kész, szórjuk meg fekete szezámmal.

Az uborkasalátához

  1. A kígyóuborkából szalagokat reszelünk, majd egy részüket sózzuk, citromlével átforgatjuk.
  2. A szalagok másik részét julienne-re szeleteljük a salátához: kis rizsecetet kis vízzel, cukorral, sóval felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni, végül ebbe tehetjük az uborkaszeleteket.
  3. Adhatunk hozzá chilit, gyömbért, újhagymát, ízesíthetjük sóval, szezámolajjal és lime-mal.

A tálaláshoz

  1. A rizstésztát lobogó, sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Ezután öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk lecsöpögni.
  2. A tálalásnál alulra tegyük a rizstésztát, majd erre a húsgolyókat és a friss salátaleveleket és fűszernövényeket (koriander, menta, citromfű, esetleg thai bazsalikom).
  3. A szósszal meg is locsolhatjuk a húsgolyókat és a rizstésztát, de tehetünk a tányérunk mellé is, mártogatósként is. Kínáljuk mellé a pak choi- és uborkasalátát.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 1245
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hering András 18 recept

Első házi bun cha (vietnami húsgombócos egytál rizstésztával, korianderrel, mizunával, uborkával és dinsztelt pak choi-jal) = besírás így az egésztől. Az inspirációért és a receptért sem kellett a szomszédba mennem: hála érte Brecz Jucinak és Nemes Nóra Dacotának.

Hozzászólások

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

A pak-choi salátához

Az uborkasalátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek