Mogyoróolaj

A földimogyoróból, illetve a törökmogyoróból sajtolt különleges illatú és aromájú, intenzív ízű zsiradék. A törökmogyoró olajtartalma magasabb, mint a földimogyoróé, az abból sajtolt olaj íze is sokkal intenzívebb, általában finomított változatban kapható. A mogyoróolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakban, illetve E-vitaminban gazdag, emellett fehérjetartalma is magas. Energiatartalma alacsonyabb, mint az olajoknak általában, így fogyókúrázók is bátrabban fogyaszthatják. Ugyanakkor a mogyoróolaj kevésbé terheli a szívet, illetve az érrendszert, mint más olajok, sőt segít a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában is. Használhatjuk édes tészták és egyéb desszertek ízesítésére, de pikáns, különleges ízt biztosíthatunk használatával salátáknak, leveseknek, zöldségeknek, sőt, sült húsoknak és különböző halételeknek is. A mogyoróolaj kiválóan táplálja a bőrt, ezért számos bőrápoló termékben is megtalálhatjuk alapanyagként.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95.6 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
E vitamin
47.2 mg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
7.4 g
egyszeresen telített zsírsav
78 g
többszörösen telített zsírsav
10.2 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
E vitamin
47.2 mg
Nem hittük volna, hogy az Egyesült Királyság két legismertebb séfje majd éppen a TikTok-on fog összecsapni, most azonban sokaknak úgy tűnik, hogy Gordon Ramsay direkt tör borsot Jamie Oliver orra alá.
NosaltyNem csalás, nem ámítás, íme a ceruza, ami koktélparadicsomot terem!
NosaltyImádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Akkor jól figyelj, a mai Napi Tipp rovatunkban három trükköt is mutatunk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatod a gerezdeket.
NosaltyMinden riogatás nélkül, tényleg vannak olyan mérgező tárgyak otthon, amelyekről lehet, hogy nem is tudunk. Nézzük, melyek ezek!
Sosem volt még ilyen jó az ebéd: gazdag favágó leves, rácos rakott krumpli és joghurtos-gyümölcsös fagylalt készül ma.
Régi berögződés az, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni a teát. De akkor mégis hány fokost kell?