Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Az ázsiai konyha nélkülözhetetlen kelléke a sötétbarna és gazdag ízű osztrigaszósz.
Eredetileg sós vízben fermentált osztrigákból készült, ma osztrigakivonatot és szójaszószt használnak az elkészítéséhez, melyeket előtte sóval, fokhagymával és hagymával főztek össze. Kukoricakeményítővel sűrítik és karamellel adják meg jellegzetes színtónusát.
Az osztrigaszósz erőteljes, sós, nagyon enyhén halra emlékeztető aromájáról ismerhető fel. Elsősorban a kínai konyhában fűszereznek vele, gyakran szójaszósszal elegyítve.
Pácoláshoz, zsiradékban kevergetve sütött ételekhez, valamint asztali ízesítőként használják. Levesekhez, tésztákhoz és salátákhoz is szívesen adagolják.
A "Sauce d'huître" - osztrigaszósz a klasszikus francia konyha világos színű mártása, melyet halakhoz és vadszárnyasokhoz kínálnak. Készítésénél az osztrigákat rövid ideig fehérborban főzik; az így kapott alaplevet tejszínnel és tojássárgával dúsítják, citromlével és Cayenne borssal fűszerezik.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, szobahőmérsékleten.

Osztrigaszósz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!