Melaszos nádcukor

Melaszos nádcukor

Leírás

Ahogy a nevéből is kederül, ezt a cukrot nádcukor és melasz kombinálásával állítják elő. Érdemes megnézni, hogy fehérítetlen nádcukorral készült változatot vásároljunk, mert azt nem fehérítették (általában vegyi úton), mielőtt újra barnára színezték volna. A melaszos nádcukor jellemzője, hogy a cukorkristályok a melasz miatt összetapadnak. Tapintásra puha, vajszerű állagú. A melasz különleges zamatot kölcsönöz a cukornak, illetve barnás színt kölcsönöz az ételnek - ezért használatakor ezt mindenképp vegyük figyelembe. Az angol konyhában közkedvelt a használata: sütemények, különböző kekszek édesítője. Különleges zamatot kölcsönöz a kávénak és a teának is. Az adagolása megegyezik a normál cukoréval.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen tároljuk.

99 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek