Tofu

Tofu

Leírás

A Távol-Keleti konyha kedvelt alapanyaga, Kínából származik. A tofu (vagy ahogy Kínában hívják doufu) szójababból nyert , külsejében a friss sajtra emlékeztető készítmény. A japán konyha előszeretettel használja: viszonylag semleges íze miatt sok ételükben megjelenik, sós és édes szószokkal egyaránt. A tofu a vegetáriánusok számára kitűnő fehérjeforrás.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Tofu

fehérjetartalom

17.27 g

zsírtartalom

8.107 g

szénhidráttartalom

2.78 g

víztartalom

69.83 g

Hány kalória

gramm

tofu?

Top ásványi anyagok

Kalcium

683 mg

Foszfor

190 mg

Magnézium

58 mg

Nátrium

14 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.092 g

Niacin - B3 vitamin

0.381 mg

C vitamin

0.2 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.158 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.27 g

Zsír

telített zsírsav

1.261 g

egyszeresen telített zsírsav

1.925 g

többszörösen telített zsírsav

4.921 g

ásványi anyagok

Kalcium

683 mg

Vas

2.66 mg

Magnézium

58 mg

Foszfor

190 mg

Nátrium

14 mg

Cink

1.57 mg

Réz

0.378 mg

Mangán

1.181 mg

Szelén

17.4 µg

szénhidrát

rost

2.3 g

víz

69.83 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.158 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.102 mg

Niacin - B3 vitamin

0.381 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.133 mg

Folát

29 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.092 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek