Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán bolognai

Vegán bolognai
Vegán bolognai
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle megoldás van arra a neten, hogy a bolognai szószt vegánosítsa az ember, de ha engem kérdeztek, a füstölt tofus az igazi. Ezzel lehet ugyanis leginkább megidézni a hús gazdag és füstös hangulatát. De persze ne egy vörösboros-marhás verzióra számítsatok, a végeredmény sokkal könnyedebb és üdébb. 
A húsevők is elégedetten fogják fogyasztani!
Az eredeti bolognai receptből a húson kívül a bort hagytam még ki, de a sárgarépával és a zellerszárral  nem spóroltam. Ti se tegyétek!
A végén bazsalikommal koronáztam meg a művet, és ajánlom nektek is, hogy friss fűszerrel dolgozzatok. Ha nem is bazsalikommal, de mondjuk oregánóval!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket, jó, ha a textúrájuk érződik majd a szószban.
  2. Adjunk hozzájuk egy kanál cukrot, és kicsit karamellizáljuk össze. Jöhet a bors, a pirospaprika, no meg az erősebb ízeket kedvelőknek egy leheletnyi chili, majd morzsoljuk hozzá a raguhoz a tofut is. A tofut se kell teljesen szárazra sütni. Elég csak kicsit lepirítani a zöldségekkel. Jöhet az alaplé és a konzervparadicsom. Forraljuk addig, míg egy kicsit elfő a leve, és besűrűsödik a szósz.
  3. Ha levettük a tűzről, dobjunk hozzá még egy kis darab vajat és apróra vágott, friss bazsalikomot. Ezeknek már elég, ha a meleg szószba forgatjuk őket.
  4. Főzzünk ki hozzá spagettit, és tálaláskor sörélesztőpehellyel helyettesítsük a parmezánt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 137
össznézettség: 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1037 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes, laktózmentes bolognai hús nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

234
margarin 25 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
tofu 18 dkg
barna cukor 1 ek
alaplé 2 dl
konzerv paradicsom 40 dkg
fűszerpaprika 1 ek
chilipehely 1 tk
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
élesztőpehely 1 ek