r
Nosalty Logó

Nyári Buddha Bowl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Nyári Buddha Bowl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Összesen 936 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Összesen 2800 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Összesen 61 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4526 micro
  • β-crypt
    746 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 936 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10761.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    3788 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    3933 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2977.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    702 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1091 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    13577 micro
  • β-crypt
    2239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8441 micro
Összesen 2800 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Elkészítés

Saláta

  1. A spárgát megmossuk, hámozóval megtisztítjuk és ferdén vágva vékonyan felszeleteljük. A zellert szintén megmossuk és körülbelül 1 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A kesudiót durvára összevágjuk, majd a kész saláta tetejére tesszük.
  3. A buddha tál alját fejenként 4-4 levél megmosott, vékonyra vágott fejes salátával béleljük ki.

Szósz a spárgához

  1. A szósz hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd meglocsoljuk vele a spárgás, zelleres keveréket.

Sült zöldségek

  1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 200 C fokra. A zellert meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A kukoricát megtisztítjuk, ujjnyi-kétujjnyi vastagon felkarikázzuk , majd megforgatjuk a chilis olívaolajban és mehet a tepsire.
  3. A paprikákat kicsumázzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat.
  4. A fokhagymát, úgy ahogy van megmossuk, függőlegesen félbevágjuk és mehet is gerezdekkel felfelé a tepsire. A paprikákat és a zellerkockákat is a tepsire rakjuk, majd mehet a sütőbe 10 percre 200 C fokon.
  5. Ha letelt az idő átállítjuk a sütőt grill funkcióra és további 10 percig sütjük.

Szósz

  1. A korábban meggrillezett fokhagymát kivesszük a héjából. Az egyik felét villával széttörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A másik felét a szósz tetejére tesszük.

Tofu

  1. Mindehhez pedig 2 csomag tofut felkockázunk és kevés szezámolajon, pár keverés mellett 5-6 perc alatt megpirítjuk.

Köles

  1. 1 rész kölest, 6 rész vízzel felteszünk főni, majd hozzáadunk egy kevés sót. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le.
  2. A diót vágjuk apróra, majd egy serpenyőben pár perc alatt enyhén pirítsuk meg. Ezután keverjük össze a kész kölessel.
  3. Ha mindezzel készen vagyunk csak össze kell állítani a tálat és kész is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 265
  • Össznézettség: 2555
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 16.

Ajánló

Tökéletes harmónia a szezámolajon sült tofu , a grillezett zöldségek ,a pirított diós köles, a friss zelleres spárgasaláta, a kurkumás öntet és a grillezett fokhagymás szósz között.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyári Buddha Bowl
Takács Kriszti 64 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Saláta

Szósz a spárgához

Sült zöldségek

Szósz

Tofu

Köles

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!