r
Nosalty Logó

Ízletes kínai csípős-savanyú leves

Simon Gábor
Ízletes kínai csípős-savanyú leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csípős-savanyú leves

299
Kalória
19.7g
Fehérje
25g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
275.8g
Víz
67.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csípős-savanyú leves

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csípős-savanyú leves

Összesen 2389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csípős-savanyú leves

Összesen 48 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    2259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    275.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22772.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    18073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12469 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 2389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

Csípős-savanyú leves

  1. A főzés megkezdése előtt készítsük elő az alapanyagokat. A szárított fafülgombát öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk fél órát ázni, majd szűrjük le. A fokhagymát, gyömbért reszeljük le, a friss chilit vágjuk fel apróra. A shiitake gombát, répát, csirkemellet, bambuszrügyet, újhagymát vágjuk fel vékony darabokra. A tofut apró kockákra vágjuk fel.
  2. Egy fazékban kezdjük el hevíteni a földimogyoró olajat, amibe tegyük bele a gyömbért, fokhagymát és a chilit. Futtassuk át, amíg felszabadulnak az illatok, ekkor tegyük rá a friss shiitake gombát pirulni. Amikor jól összeesett, akkor adjuk hozzá a csirkemellet, répát és a beáztatott fafülgombát. Kezdjük el pirítani az alapunkat, és miután összeesett, akkor adjuk hozzá a mogyoróvajat, a gochujangot, a fermentált szójababot chilis olajban és a szójaszószt. Forraljuk össze, utána húzzuk fel alaplével illetve vízzel. Ekkor mehet bele a bambuszrügy és tofu. Ecettel és egy kevés cukorral állítsuk be az ízvilágát.
  3. Kb. negyed óra főzés után csurgassuk hozzá vékony sugárban a felvert tojást. Egy kevés hideg vízzel kikevert keményítővel sűrítsük be. Legvégén szórjuk bele a felvágott újhagymát is, rottyantsunk egy utolsót rajta, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ez a leves nem az a tipikus büfés változat, sokkal több annál! Gazdag tartalmával és ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt. Különböző zöldségek, csirkemell, tofu, gombák, gyömbér, szója, gochujang és társaik teszik igazán különlegessé. A végeredmény egy csípős, savanyú és umamiban gazdag leves, ami tökéletes választás egy hideg téli napon vagy akár egy könnyű ebédre.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...