r
Nosalty Logó

Miso leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Miso leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5130 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    356 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 365 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a zöldségeket: a jégcsapretket kb. 2 cm-es hosszúságú, néhány mm vékony szeletekre (julienre) vágjuk, a gombát, hagymát is hasonlóan.
  2. A tofut 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Készítsük el a dashit, dobjuk bele a wakamét.
  4. Tegyük bele a hozzávalókat, s főzzük kb. 5 percig.
  5. Zárjuk el a tüzet és keverjünk a levesbe 2 evőkanál misot (személyenként 1 evőkanálnyit).
  6. A levesestálba szórjunk egy csipet zöldhagymát és merjük rá a levest.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 417
  • Össznézettség: 173478
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A miso (ejtsd: miszó) leves a párolt rizzsel együtt a tradícionális japán reggeli nélkülözhetetlen része. Fő alkotórészei a dashi és a miso (amelynek két fő fajtája a shiromiso és az akamiso, azaz fehér vagy vörös, de lehet keverni is a kettőt), ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele. Kedvelt hozzávalói a tofu, a jégcsapretek, a wakame, a répa, a gomba, a garnélarák. Fontos, hogy a misot csak a legvégén tegyük bele, mikor már nem ég alatta a tűz, különben a hő hatására megvátozik az íze. Hagyományosan lakkozott kis levesestálkákban kerül az asztalra, közvetlenül a tálkából, evőpálcika segítségével isszák a levest.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

érdeklodom hogy a leves receptek olvashato-e Angol vagy Spanyol nyelven is, mivel sajnalatos modon a mai Magyar szokincs nagyon megvaltozott az elmult 30 ev folyaman, es nagyon sok alap anyagnak a nevét nem értem.

P.

Kedves József! Azért nem érti, mert ez egy japán recept és így hívják benne az alapanyagokat - amiket nem lehet és nem is kell lefordítani. A magyar szókincs továbbra is jól érthet?, az oldal pedig csak magyarul olvasható. Javaslom, ha idegen névvel találkozik - ami akkor fordul el?, ha más nemzetek receptjeit nézegeti - hogy az interneten keressen rá az elnevezésekre. Az oldal is lehet?séget ad, sok esetben rá lehet kattintani az alapanyag nevére, ahol elolvashatja, mi is az. Sok sikert! Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Joseph! Tudta-e Ön, hogy az Ön neve korcs-magyarul József? Nyilván idegen nyelvként tanulta a magyar nyelvet, ezért hát fogadatlan tanítóként engedje meg nekem, hogy az ékezetek hiányán és a nyilvánvaló mondatszerkezeti illetve elgépelési hibákon túl a teljesség igénye nélkül néhány helyesírási hibáját kijavítsam, kizárólag abból a célból, hogy egyre elkorcsosuló magyar nyelvünk e távoli m?vel?je tovább fejleszthesse nem lebecsülend? tudását! Hibásan ? helyesen írva Magyar - magyar alap anyag - alapanyag Jappan - japán teljessen ? teljesen os apaink ? ?sapáink eggyut ? együtt roszabba ? rosszabbá ado rendszer ? adórendszer mezogasdassag ? mez?gazdaság iskola rendszer ? iskolarendszer le szarja ? leszarja specialissan - speciálisan

P.

Kedves József! Ez egy gasztrooldal. Legyen olyan kedves konkrét példát írni arról, hogy mely szavakat nem érti, támassza alá valamilyen érvvel, mi is a gondja pontosan, mert még mindig nem értem. A politikai megnyilvánulások ilyen formájának itt nincs helyük. Mesélje el, mi változott a magyar nyelvben annyira, hogy nem érti a liszt, só vagy cukor szavak valamelyikét, és lehet?leg a témától ne térjen el - aminek nem képezik részét sem a kommunisták, sem más. Köszönettel: Eszter

Törölt felhasználó

Józsefnek: http://translate.google.com. Az igazi kérdésem pedig az, hogy hol szerzitek be az alapanyagokat? Culinaris vagy máshol? Kösz el?re is.

Törölt felhasználó

Nem tudom aktuális e még a kérdés, de válaszolok :) Én az alapanyagokat általában két helyr?l szoktam beszerezni. Az egyik az Ázsia Bt., a másik pedig az Ázsia Center egyik épületében lév? kis ázsiai boltocska :) Néha igazán különleges dolgokat is talál az ember ezekben, nem rég például 'friss' sárkánygyümölcsöt bár az ebbe a levesbe ugye pont nem kell :)

hegylako

Esetleg valaki nem tudja, hogy Miskolcon be lehet e szerezni ezeket az alapanyagokat? Sajnos nekem Pest kicsit messze van:(

Törölt felhasználó

Kedves Hegylakó! Az Ázsia Bt honlapját nézd meg, úgy tudom, szállítást is vállalnak! Vagy érdekl?dj Juci - Strawberrynél, ? miskolci, hátha tud helyben valamit! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szervusztok! Ma egy kissé fáradtan és kimerültenten értem haza, de f?znöm kellett, mert enni ugye kell. Kedvenc ízem az éltet? miso levest f?ztem. Majd ezek után kíváncsi lettem valamire és a google-ban rátaláltam fenti kis párbeszédre. Annyit nevettem rajta, hogy most nem is tudom mit?l vagyok jobban.... Miso kontra nevetés :) ez ám a dilemma. köszönöm nektek. R.

Chef Guevara

hello, ez tetszik :) " ev?pálcika segítségével isszák a levest" :) én meg elengedett kézzel, pálcika nélkül is tudom, már vagy 4 éves korom óta lecsepegés mentesen :))))) Csak mosolyogtam rajta, kár megsért?dni :) Chef Guevara www.deguszta.com

Oli

Hello, na, ezt képzeld el úgy, hogy kortyolgatják a levest a kis tányérkából, másik kézben a pálcika, amivel hajtják befelé a "szárazanyagot". :) Világos?? :-) A Te mutatványodról kérek szépen egy videofelvételt ;-) O.

Chef Guevara

OK, Oli! :) tudom ám! ;) Ha misot eszem, megpróbálom :))) Egyel?re operat?r hiányban szenvedek. Chef

Törölt felhasználó

könny?, egyszer?, finom. Viszont ha a miso darabosabb verzióit sikerül beszerezni (mint nekem), érdemes a misot egy szitán keresztül belekeverni a levesbe. Fontos továbbá, hogy ne forralva melegítsük újra, hanem mikróban, ügyelve a h?mérsékletére, mert az alaplé íze és állaga is -hátrányára- megváltozik, ha felforraljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek