r
Nosalty Logó

Vegán "túrós" tészta padlizsánpörccel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Vegán "túrós" tészta padlizsánpörccel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A "szalonnapörchöz" és a páchoz

Összesen 1111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A "szalonnapörchöz" és a páchoz

Összesen 2219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A "szalonnapörchöz" és a páchoz

Összesen 214 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    2460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7757.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    4920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1111 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 2219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A "szalonnapörchöz" és a páchoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát főzzük ki bő, sós vízben.
  2. A tofut morzsoljuk össze, és a tejföllel meg a sörélesztővel keverjük el. Mehet bele pici só is, de vigyázzunk, a padlizsánpörc majd jó sós lesz!
  3. A padlizsánt hámozzuk meg, és szeleteljük fel apró kockákra.
  4. Készítsük el a pácot, és forgassuk bele a kockákat. Pihentessük kicsit, majd több részletben süssük ki őket bő olajban.
  5. Tálaljunk, és élvezzük a meghökkentő hasonlóságot!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 13171
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lenyűgöző a vegán leleményesség! Ha hiányzik egy étel, amit húsevő korában megszokott az ember, hát kikísérletezi növényi alapanyagokból az alternatívát. Ha még az út elején vagy, de szívesen ennél túrós tésztát szalonnával, csak állati közreműködés nélkül, ebben a receptben nem fogsz csalódni! Pár dologra felhívnám a figyelmedet, amin el lehet hasalni: -A tejfölt minél semlegesebb ízű növényi alternatívával helyettesítsd. Kókuszjoghurtból például nagyon furcsa eredményre lehet jutni. Nem ajánlom! -Semleges ízű tofu helyett a bevállalósak füstöset vagy paprikásat is használhatnak. -A “padlizsánpörc” bő olajban süljön, és a darabkák ne érjenek össze. Legyen helyük jó ropogósra sülni. -A pác minden összetevője fontos. Ha csak beleszagolsz a kész keverékbe, megtévesztően “húsos hangulat” fog majd el.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A "szalonnapörchöz" és a páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek